Orrpolip kezelése

Kedves Doktornő! 8. hónapja folyamatosan használom a Mometason Sandoz sszuszpenziós orrspray-t az orrpolipjaimra, melyek mindkét orrüregemben megtalálhatók. Az orvosom megállapította, hogy jelentősen csökkent a méretük. És azt tanácsolta, hogy egy év múlva menjek vissza kontrollra, és addig napi egyszeri befújással folyamatosan használjam az orrspray-t. Eközben 2 hónapig hetente néhány alkalommal még diófalevél teával külsőleg borogattam az orromat. Ez a borogatást már nem csinálom. A kérdésem az lenne, hogy nem okoz-e problémát, ha még egy évig folyamatosan használom ezt a szteroidos készítményt? Vagy tartsak szünetet, mivel problémamentes a légzésem, és az orvosi vizsgálat szerint kisebbek lettek a polipok. Azt olvastam a neten, hogy a Sinupret forte szedése több betegnél is jelentős javulást hozott. Ön szerint érdemes lenne megpróbálnom? És ha igen, mennyi időn át szedjem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza orrpolip kezelése témában

Tisztelt Hölgyem!

A Mometasont folyamatosan használhatja, nincs általános szteroid mellékhatása. Akár évekig is alkalmazzuk, ha az szükséges.

Azt nem tudom, a diófalevél tea mit csinál az arcbőrrel, de a polipokkal semmit sem csinál. A Sinupret heveny arcüreggyulladások kezelésére alkalmas, a polipos idült gyulladást nem befolyásolja.

Abban a tekintetben viszont rossz hírem van, hogy még nem láttam orr-melléküreg polipokat eltűnni Mometasontól. Arckoponya CT-n derül ki az, hogy melyik melléküregekben és milyen mértékben találhatók polipok.

Tehát a Mometason orrspray használatában nem kell szünetet tartani és ne aggódjon, nincs mellékhatása.

Mindenesetre élvezze, hogy problémamentesen kap az orrán levegőt.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. október 04., 22:11; Megválaszolva: 2015. október 05., 07:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Problémák a garatnál
Tisztelt Doktor Úr! Serdülő koromban nagyon sokszor volt mandulagyulladasom, de a mandulámat nem volt szükséges kiműteni az orvos szerint. Később...
Fülzúgás kezelés
Hólyagos torok
Belső fül betegség?
Idegen test érzet a torokba