Mitől lehet pillanatnyi fülzúgásom?

Nem gyakori, de van hogy 5-10mp-re bezúg/sípol a fülem.....mellé nem tapasztalok mást csak eléggé ijesztő azért...mi álhat az okok mögött? Van hogy napokig-hetekig semmi, van hogy naponta többször. Megemlíteném hogy az állkapcsom gyakran recseg-ropog, pár hetente akkorákat reccsen hogy azt hiszem leesik, illetve néha nyomást érzek rajtuk. (Pl. tegnap is fájdogáltak enyhén Most eléggé szorongó időszakomat élem, így minden apróbb tünet felerősödik sajnos..

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza pillanatnyi fülzúgás témában

Tisztelt Kérdező!

19 éves korban nem tűnik reálisnak az, hogy keringési zavar, vagy a nyaki gerinc elváltozása okozná az időnkénti fülzúgást.Egyébként a fülzúgás okát objektíve kimutatni nem tudjuk.

Ilyen fiataloknál a leggyakrabban zajterhelés áll a háttérben, vagy stressz. A zajterhelés azt jelenti, hogy túl hangosan hallgatnak zenét, vagy hangfalhoz túl közel állnak, esetleg fülhallgatón át közvetlenül a dobhártyákra vezetődik a kívánatosnál hangosabb hang.

Az állkapocs recsegés lehet veleszületett apró deformitás miatt kialakult kellemetlen tünet, esetleg a rágóizület aktuálisan begyulladt. Rágóizületi panaszai miatt szájsebésszel kellene konzultálni.

Ha szorongó időszaka van és nincs lehetősége pszichológus közreműködését kérni, akkor szorongásoldót szedhet. Tisztán növényi hatóanyagot javaslok / nem szintetikus " gyógyszert" /. Ilyen pl. a Valeriana Relax, ebből 3x1-et kellene szedni folyamatosan.

Mivel növényi készítmény, ezért a kívánatos hatás kialakulása sem olyan gyors, mint a nyugtatóké, szorongásoldóké, tehát kitartóan szedje 3 hétig, mire az optimális hatása megnyilvánul.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. szeptember 26., 13:25; Megválaszolva: 2015. szeptember 26., 15:44
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....