Egyéb sinusitis

Tisztelt Dr-nő Az lenne a kérdésem hogy egyéb sinnusitis-t állapítottak meg de úgy hogy a a véreredményemen viszont a crp 0.3 vagyis a vér nem mutat gyulladás, ez így lehetséges? Köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza sinusitis témában

Tisztelt Kérdező!

Feltételezem, fül-orr-gégészeti leletről van szó. Az "egyéb sinusitis" kórisme nem létezik, azaz nincs ilyen. Több orrmelléküregünk van: homloküreg, két arcüreg, iköböl és több rostasejt. Ezeket meg szoktuk nevezni. Valószínűleg a leleten alkalmazott BNO kód téveszti meg, mert van ilyen kód, de a fül-orr-gégész pontosan meg szokta adni azt, hogy mely melléküregek érintettek.

Ha nem heveny melléküreggyulladása van, hanem idült, akkor a CRP általában normál határon belüli. Például nagyon gyakran normál értéket találunk /azaz 5 alattit/ polipok esetében.

Az Önt kezelő fül-orr-gégész tudja, hogy mi az Ön pontos betegsége.

üdvözlettel

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. szeptember 23., 17:16; Megválaszolva: 2015. szeptember 23., 20:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Műtét nélkül rendbe jöhetek?
Mennyire lehetek nyugodt nyaralás alatt? Bedurranhat-e teljesen a szemem és az arcom? 800 km távolságban mit tehetek? Az arckoponya CT eredmény...
maxillaris sinusok

Tisztelt Doktor Nő! Hálasan köszönöm válaszát. Az arcüreg röntgen kimutatta: maxillaris sinusok nyálkahártyája duzzadt, megvastagodott....

Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...