Rekedt a hangom 1 hónapja és nem akar múlni!

1 hónapja már észleltem énekhangomban, hogy rekedtes a hangom! Nem foglalkoztam vele, reméltem, hogy elmúlik! Nem múlt el, nem akar elmúlni akármilyen praktikát is vetek be! Szedtem Zinnatot és most pedig Augmentint, hiszen meg is vagyok fázva, de ezeknek sincs semmilyen hatása! A méz és a meleg tea sem használ! Háziorvosom azt mondta, hogy 3 héten túlmutató rekedség esetében javasolják egy fül-orr gégész látogatását! Fogalmam sincs mitől lehet, de szükségem van a tiszta hangomra, mert énekelek! Soha semmi gond nem volt a hangommal és a mutáláson már régóta túl vagyok, melyet már megerősítettek Szívesen fogadok praktikákat is a hangszál épségének megőrzése érdekében! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza rekedt a hangom témában

Kedves Levélíró!

Ha valaki énekel, akkor nem praktikákat keres, hanem igyekszik minél hamarabb megvizsgáltatni a gégéjét.Ez Rád is vonatkozik. Fül-orr-gégészeti szakrendelésre nem kell beutaló. A felsorolt praktikák egyike sem hat magára a hangszalagra.

Azt sem értem, megfázásra miért kell antibiotikumokat szedni. Az antibiotikumok a baktériumokat semmisítik meg, a megfázás pedig nem baktérium okozta betegség.

Tehát első teendő a hangszalagok megvizsgálása. Ekkor tud terápiás javaslatot adni a fül-orr-gégész.

Azért is vedd komolyan, mert sokszor a legfontosabb a teljes hangtilalom a rekedtség jelentkezésekor. Ha ilyenkor megterhelik a pl. gyulladt hangszalagot, az megvastagodhat és előfordul, hogy a tiszta énekhang még hosszadalmas foniátriai kezeléssel sem jön vissza.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. szeptember 12., 13:05; Megválaszolva: 2015. szeptember 14., 08:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülpanaszok
Üdvözlöm Dr Úr! Az alábbi kérdéssel/panasszal fordulnék önhöz, a feleségem (28éves) nevében: Alkalmankénti füldugulást észlel, csak a bal...
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom