Ferde uvula

Tisztelt Doktornő! Pár napja vettem észre, hogy az uvulám jobbra van „ferdülve". Ezen kívül más panaszom nincs, engem mégis zavar, mivel ha megnézem a tükörben, szemmel látható, hogy nem egyenesen lóg le, hanem ferde. Mindenképpen keressek fel szakorvost, vagy ez így önmagában nem probléma? Köszönettel, A kérdező

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza ferde uvula témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában ez nem lenne gond, nem tudni, hogy korábban a garatívek teljesen szimmetrikusak voltak-e.Például a garatmandulák eltávolítása után gyakori ez a helyzet.Erről a fotóról - mert erőltetve kiöltött nyelv mellett készült - a garatívek állapota nem ítélhető meg.

Jelen esetben úgy látom, hogy az uvula tövében - ezen a fotón jobb oldalon, és az uvula balra ferdül, bár lehet, hogy felcserélte az oldalakat - van egy lencsényi kis előemelkedés. Úgy tűnik, ép nyálkahártyával fedett, mintha pici ciszta volna.

Kíváncsi lennék, miért nézegeti egy 22 éves férfi az uvuláját?

Elvileg ez akkor indokolt, ha bármi torokpanasz is fenn állna. De ilyenről nem ír.

Mutassa meg fül-orr-gégésznek, aki el fogja dönteni azt, kell-e továbbra is foglalkoznia az nyelvcsap helyzetével.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. szeptember 12., 11:26; Megválaszolva: 2015. szeptember 14., 08:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Belső fül betegség?
Idegen test érzet a torokba
Ciszta vagy sem?
Üdvözlöm Dr.Zarán Rajmund! A kérdésem az lenne,hogy az elmúlt év folyamán és most is 2-3 alkalommal történt velem olyan,hogy orrfújás után...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt Ultrahang lelet alapján szeretném kérdezni, hogy Ön milyen további vizsgálatokat, vagy teendőket, kezelést látna...
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...