Hallásromlás 1évesnél

Tisztelt Doktor Úr! 1éves lányom hetek óta nem reagál a mély hangokra, magasoktól keservesen sír, csettibtésre, tapsolásra nem reagál. Gügyögés, beszédkezdemény abbamarat (7hósan voltak szókezdemények) , szinte semmit nem mond. Sokat sír, hátrafeszíti a fejét, keveset mosolyog, elvonul. Lefekszik a fülére bizonyos hangoktól. Mi a véleménye erről a görbéről, merre induljunk tovább? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza halláscsökkenés témában

Tisztelt Szülő!

A küldött képen A-shallow típusú görbét látok, mely akár közel normális középfül funkcióra enged következtetni. Ebben a korban a beszédromlás esetén sajnos kevés lehetőség van hallásvizsgálatra. Igen gyakorlott gyermekaudiológus-gyógypedagógus tud becsült hallást megállapítani, vagy altatásos objektív vizsgálat (BERA) adhat pontosabb információt (különösen a hallás idegi funkciójáról) . Illetve megkísérelhető az újszülöttkori hallásszűréseknél alkalmazott otoakusztikus emisszió vizsgálat is. Fül-orr-gégészeti szakrendelés tud a fentiekre beutalót adni, a továbbiak pontos menetének menedzselésében segíteni.

Kérdés: 2015. szeptember 02., 18:31; Megválaszolva: 2015. szeptember 02., 21:45
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Kisgyerek hallása
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A kisfiam a bejárati kiskapunál játszott a kövekkel, mely során egy nagyobb követ kiejtett a kezéből, ami a kapu alsó...
FÜLGYULLADÁS
Két hete erős fülfájás kezdődött. Házi orvos hallójárat gyulladást diagnosztizált. 5 napos kúrára a következő gyógyszereket írta fel: Zinnat...
NEM HALLOK A BAL FÜLEMRE.
ÜDV MINDEN JEL NÉLKÜL A BAL FÜLEM BEDUGULT.ELMENTEM ORVOSHOZ KIMOSTA KITISZTÍTOTTA. SEMMI EREDMÉNY SŐT ROSSZABB LET.VISSZAMENTEM MÁSIK ORVOS...
Intenethallgatás fülhallgatóval
Kérdezem,hogy káros-e internet müsorait (előadások, tv müsorok, hangoskönyvek, zenék) (bluetouth) fülhallgatóval sokat hallgatni. Ha igen, akkor...
Halláscsökkenés
Tisztelt doktor ur már küldtem önnek hallás vizsgálatrol képet az ambuláns lapon ez áll. Státusz: cerumen1u Orszibás neg Hypertroph kötött...