bal fül susogása

Tisztelt Doktor Úr! Ez a fiam esete és az Ő nevében szeretnék kérdezni. Júliusban a Balatonba történt fürdőzés után begyulladt a bal fülem, nyomás érzékennyé vált, majd pár nap múlva egy kicsit véres váladék kezdett ürülni. Ügyeleten kaptam rá antibiotikumot, majd a gégészeten a főorvosnő kitisztította a fülemet. Nagyon kellemetlen volt a tisztítás (mondhatni mint egy sintér kezelt volna) , illetve azóta sipol a fülem. Az, hogy mi baja a fülemnek, illetve hogy a rendelésen igazából milyen kezelésben részesültem sem szóban, sem lelet formájában nem kaptam tájékoztatást. És meg sem kérdezték, hogy az elvégzendő beavatkozáshoz és egyáltalán hozzájárulok-e Két nap múlva kontrollra visszarendeltek. Akkor egy másik doktornő ismételten lekezelte a fülem, akit megkértem, hogy ha lehet kíméletesen tegye, illetve tájékoztatást kértem tőle, hogy egyáltalán mi baja a bal fülemnek, amire Ő azt mondta, hogy strandbetegség. Ő felírt egy Otipax nevű fülcseppet, hogy használjam. A beteg bal fülem sipolása átment valami sistergés szerűbe. Kérdésem az lenne, hogyan mitől van az, hogy mikor váladék folyt a fülemből és be volt gyulladva nem sipolt a bal fülem, míg a kezelések óta ez a sipolás és sistergés jött elő. Most gégész orvos magánrendelésére mentem, aki megint kitisztította a fülemet és gyógyszeres gézt helyezett bele és Ciloxan nevű cseppet írt fel reggel és esete 2 cseppet kell használnom. Elmondása szerint még be van gyulladva a fülem, illetve fehéres krémes anyagot tisztított ki a fülemből. Másnap reggel amikor kivettem a gyógyszeres gézt mintha alig sistergett volna a bal fülem. Örültem is, de megint erősödött ez a susogás, pedig igyekszem betartani a doktornő előírásait. Én egy kicsit attól félek hogy a gégészeti szakrendelésen először történt tisztogatás során valami megsérült és ez okozza a susogást. Lehetséges ez a dolog, illetve elfog múlni, vagy mit tegyek? Segítségét és válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallójáratgyulladás témában

Tisztelt Uram!

A leírása alapján hallójáratgyulladása van, aminek megfelelő kezelése a tisztítás, gézcsík és a Ciloxan. A susogást ebben az állapotban igen nehéz megítélni, hisz a dobhártya a szűk hallójárat miatt nem látható, de igen kicsi a valószínűsége, hogy gégészeti beavatkozás következménye. Ha majd már a tág hallójáraton át látható lesz a dobhártya, akkor az esetleges rárakódott hámtörmelék eltávolításával a panasza is megszűnik, ha nem, akkor pedig hallásvizsgálat szükséges az eredet tisztázására.

Kérdés: 2015. augusztus 20., 09:29; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 10:12
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés