Hallójárat gyulladás gyermeknél

Kedves Rajmund! Kislányom (5 éves) Balatonon nyaralt a mamánál, amikor is a sok fürdés után megfájdult a füle. Rögtön a fülészetre mentek, ahol kimosták a füleit és az egyik fülén külső hallójárat gyulladást diagnosztizáltak, és 5 napos aluminium-acetatos fülcseppet írtak rá, amitől szépen rendbe is jött. (1 hétig víz nem érte) A másik fülével van a gond. Erre azt mondták ekcémás darabokat hozott ki a mosás (papírt nem kaptak róla) , és Elocom oldatot írtak. (este 1 cs) Semmi gond nem volt. 1 hét után újra mentek strandra, és ez az utóbbi füle vasárnapra szépen begyulladt. Hazahoztuk és háziorvoshoz mentünk, aki megnézte, és mondta ez is külső hallójárat gyulladást. Nagyon érzékeny és fáj neki. (Kezdetben csak nagyon viszketett, majd 2 napja van erős fájdalma) Tegnap reggel óta csepegtetjük Ciloxannal (3*5csepp) és már Cataflamot is kapott, mert nagyon sírt szegény. A háziorovsnál abban maradtunk, hogy csütörtökig ha nem múlik el, bemegyünk az orr fül gégészetre. Kérdésem, kb. mennyi idő múlva kell hogy hasson a csepp? Mert most megint nagyon fáj neki. (és éjjel sem alszunk) Nehéz szülőként mérlegelni, hogy mikor van az a pont, hogy akkor: irány a kórház szakrendelése, mivel feleslegesen nem szeretném kitenni a vizsgálatoknak. Viszont ha segítek vele, akkor elviszem azonnal. Szóval mikor kell menni? Valamint szóba jött, hogy ez lehet visszatérő lesz.Itthon mi mit tudunk tenni, hogy mérsékeljük? Szeptembertől ráadásul úszni fog járni az ovival. Érdemes Füldugót használnia? Vagy bármi ötlet ami segítene. Köszönettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallójáratgyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

1-2 napnál tovább nem érdemes várni. Ha 24 óra alatt nem hatott a csepp, akkor irány a fül-orr-gégészet!

Sajnos a gyógyulás után 3 hónap (! ) míg a fülzsír védő funkciója teljesen helyreáll. Addig babolajjal vagy paraffinolajjal lehet csöpögtetni úszás előtt.

Kérdés: 2015. augusztus 11., 17:54; Megválaszolva: 2015. augusztus 12., 13:06
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás