fülmosás után

Üdvözlöm Doktor úr! Tanácsát szeretném kikérni. Múlthéten hétfőn (2015. augusztus 3.) ki mosták a fülem, egy 4-5 napig tartó masszív füldugulás után. Pár napig nagyon jó érzés volt, hogy tiszta a fülem, végre hallok és nyugodtan tudok dolgozni, de aztán a hétvégén változás történt. Múlthéten péntek-szombat körül arra lettem figyelmes, hogy érintésre megfájdul, bizsereg a fülem (van, hogy nem is kell hozzáérnem akkor is fáj) , este lefekvéskor meg pattog néhányat, illetve eléggé viszket a fülem belső része. A viszketést a hallójáratban érzem. Hozzáteszem víz azóta nem ment a fülembe és fülpálcikát sem alkalmaztam! A fentebb leírt fájdalom természetesen mérsékelt, elég jól viselhető, de azért mégis csak bujkál bennem a kisördög és nem hagy nyugodni a tudat, hogy ez mitől is lehet. Maga szerint mit kellene tennem? vissza kellene mennem az orvoshoz vagy ez az érzékenység el fog múlni egy idő után magától?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallójáratgyulladás témában

Tisztelt Uram!

Hallójáratgyulladás kezdeti jeleinek vélhető, amit érez. Sajnos ez ritkán, de előfordul fülmosás után, hisz a bőr fölázik, a fülzsír pedig nem védi meg. Menjen vissza orvosához, megfelelő, mielőbbi kezeléssel 3-10 nap alatt meg fog gyógyulni.

Kérdés: 2015. augusztus 10., 19:20; Megválaszolva: 2015. augusztus 10., 22:42
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás