garatcsurgás

Tisztelt Doktornő! Orrszondával vizsgáltak, és azóta az orromban keletkező váladék lecsurog a garatba, gyomorba. Ez viszont diszkomfort érzést kelt a gyomromban. Lehetséges, hogy az orrszondával sértettek valamit, idővel meggyógyul? Tisztelettel Szabó Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza garatcsurgás témában

Tisztelt Hölgyem! Kedves Éva!

Leveléből nem derül az ki, hogy miért kellett orrszondát alkalmazni az Ön esetében. Az orrszonda lágy, hajlékony műanyag, nem sérti fel az orrot belül.

Az orr hátsó részében, valamint az orrgaratban keletkező váladék mindig a hátsó garatfalon folyik lefelé és természetesen a gyomorba jut, ahol a gyomorsav elbontja. Semmiféle diszkomfort érzést nem okozhat a gyomorban!

Az sem derül ki, mióta vannak panasza és mikor történt a vizsgálat. Kizárt dolognak tartom azt, hogy megsérült - de ha mégis, akkor a nyálkahártya sérülés begyógyul pár nap alatt.

Egy elvi lehetőséggel lehetne még számolni: esetleg begyulladt az orrüreg és/ vagy a melléküregek és ezért több a váladék. Ez fül-orr-gégészeti vizsgálattal eldönthető.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. augusztus 03., 09:02; Megválaszolva: 2015. augusztus 03., 11:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?