Vírusos torokgyulladás?

1 hónapja elkezdett fájni a mandulám, meg náthás lettem, ezenkívül más tünetem nem volt, de elmentem a háziorvosnak megmutatni, azt mondta, szedjek torokfertőtlenítőket. Így tettem nem hatott, még rosszabbul éreztem magam. Visszamentem az orvoshoz, írt fel Ceclort, beszedtem, semmi változás, mikor visszamentem írt fel Cataflamot hogy szedjem azt, szintén semmi változás. Ez történt 2 hét alatt. Majd esténként hőemelkedésem volt, levertnek éreztem magam, a torkom ugyanúgy fájt. Sumamed-et írt fel, szintén beszedtem, semmi változás. Beutalt fül orr gégészetre, vérvételre. Fül orr gégészeten azt mondták hogy ez vírusos torokgyulladás, és hogy fölösleges volt az antibiotikum. A leleten ez áll: lágyszájpadon több herpetiform. hólyagok. Kp. fénylő tonsillák. J.o. erős septumdev. és crista, emiatt lényegesen beszűkült orrjárat, mko. ép fülst lényeges submand, nycs. nem tap. TH: fájdalomcsill., Telviran tbl. sz.e. lázcsill., Calcimusc inj. Ezeket 2 napja szedem, a calcimusc-ot iszom. A nyakamon úgy érzem húzódik, a mandulám (bár inkább lentebb érzem mintha be lenne dagadva) minden reggel, este úgy megfájdul, hogy kisugároz a fejemre, és algopyrint kell hogy bevegyek, próbáltam tűrni hogy ne kelljen bevenni, de nagyon fáj. Emellett esténként már több mint 1 hete hőemelkedésem van, lázat, magasabb lázat nem mértem. Nem tudom mi tévő legyek, hogy pontosan ez mi lehet. Reménykedek hogy hat majd a gyógyszer. A vérvételemen 14 csillagos eltérés van. Feltöltöttem a képként a vérképemet. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyaki fájdalom témában

Tisztelt Hölgyem!

A lágyszájpadon a herpetiform hólyagok ugyan virális betegségre utalnak, de a vérkép kifejezetten bakteriális gyulladásos jellegű. A nyaki fájdalom hátterében akár tályog, akár nyirokcsomógyulladás állhat. Ha szükséges, akkor 2-3 naponta kontrollálni kell. Ezeket a betegségeket elvileg fizikális vizsgálattal észre lehet venni, néha a kezdeti stádiumban persze még nem. De a vérkép hátterében álló gyulladást meg kellene találni a sikeres gyógyításhoz.

Kérdés: 2015. május 19., 21:56; Megválaszolva: 2015. május 20., 11:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás