parotis műtét után

Tiszteletem! Parotis műtét után vagyok, majdnem három hónapja vagyok túl a parotis műtétemen. Nagyon mélyen az alsó lebenynél volt egy mogyorónyi daganat amire teljes fültőmirigy eltávolítás műtétet írtak ki, a mélysége miatt, de műtét közben kiderült nem kell az egészet eltávolítani, csak az alsó részt. Elküldték szövettanra, ami jóindulatú elváltozást állapított meg. A szájszárasság a rossz ízérzet elmúlt a műtétet követően, ám nagyon zsibbadt, majd fokozatosan ment ki a zsibbadás(ami fájdalmas lett a műtéti területen illetve a fülemnél (a zsibbadás még itt ott nem állt ki) , ezért visszamentem, mondta az orvos hogy hosszadalmas mivel nagyon mélyen volt legalább fél év, de az állandó fájdalom nem szűnt, illetve étkezéseknél bekeményedik a mirigy meg is dagad, és a fülem is túlérzékeny fáj! A kérdésem, hogy ez valóban normális műtét után bő két hónappal, és ilyen lassú a gyógyulás? Elvagyok keseredve, hogy nehogy újabb műtét legyen a vége..Köszönöm válaszát. Tisztelettel: G. Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyálmirigy műtét témában

Tisztelt Hölgyem!

A műtét során lehetetlen a mirigyek funkcionális egységeit figyelembevéve eltávolítani a tumort. Így a képződő nyál (különösen evéskor) új utat kell keressen magának, ez okozza a feszülést. A környéki felületes érző idegek sérülése is elkerülhetetlen. Kezelőorvosának teljesen igaza van, további műtét a leírása alapján nem merül föl, spontán (lassú! ) javulás várható.

Kérdés: 2015. május 05., 15:56; Megválaszolva: 2015. május 05., 19:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta