Torokfelmaródás

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja kezdődtek panaszaim, amikor egy szimpla virus utóhatásként vagy esetleg más okból úgy éreztem, fel van maródva az egész szájpadlásom, mandulám, torkom, gégém, és minden étel csíp, valamint fémes utóíze van, kellemetlen, aludni sem tudok tőle. Elmentem házirovoshoz, felirt savlekotot, mert mi mástol lehetne felmardova a torkom, és ful orr gégész minden vizsgálat nélkul szintén ezt gondolta, majd elkuldott gyomortukrozésre. Természetesen nincs refluxom, a savlekotok sem segitettek semmit, cask gégediéta, alig eszem, nem is tudok semmit, ami nem csip. A gyomortukrkozéstol mégjobban begyulladt a torkom, a garatom, nyelvgyoki mandula, stb.. a gyomrom is szurkál azota a vizsgálat ota. egy hete voltam, most lebetegedtem, a torkom már ugy be van gyulladva, és lehet meg is fáztam mellé. Használtam már bioparoxot (tobbé-kevésbé jo volt, de a turkozés utn nagyon csipett és abbahagytam) . Az orvos most Rovamycinet irt fel. Szeretném megkérdezni, mit javasol, hova menjek kivizsgáltatni a problémámat? Mitől lehet felmarodva az ember torka, ha nem a savtol? Volt már nagyon sok virusos fertőzésem a mandulámon, mononucleozis, és egy éves szintig elhuzodo fertőzés is, amit ecseteltek, gondoltam hátha innen, de sosem vizsgálták ki. Ha nem kuldenek el gyomortukrozésre, biztos vagyok benne hogy nem fejlődött volna eddig a probléma. Rengeteget fogytam emiatt, és fáj az egész torkom, lázas vagyok. Köszönettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza garatfájdalom témában

Tisztelt Hölgyem!

Szakmánk a "fölmaródás" kifejezést a savak által okozott irritációra használja. Leírásából nem tudom, hogy nem krónikus gyulladás vagy egyéb irritáció okozza-e a panaszait. Alapesetben gégediéta (kerülni: hideg, forró, fűszeres, alkoholos, szénsavas, dohányos) , sok folyadék, esetleg átmenetileg orrcsepp (orrlégzés javítására) javasolt. Többet csak gégészeti vizsgálat után tudunk felelősen nyilatkozni.

Kérdés: 2015. március 25., 13:41; Megválaszolva: 2015. március 25., 14:31
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat