Torokváladék eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen! 15 hónapos kisfiamtól a sorozatos megbetegedések miatt torokváladékot vettek. Az eredmény a következő lett: Pseudomonas aeruginosa. A lelet visszavitelénél és a kontroll vizsgálaton azt írták az ambuláns lapunkra, hogy további teendőt nem igényel. A gyermek nem lázas, igazából nem "beteg" csak elég gyakran kapkod a füléhez és a testén a bőre kiütéses, amire az előzőlegesen felírt kenőcs átmenetileg megoldja a problémát, de vissza-vissza tér. Lehet semmi köze nincs egymáshoz, de így teljes a kép a fiam állapotáról. A kérdésem az lenne, hogy megnyugodhatok-e vagy van további teendőm?! Válaszát előre is köszönöm egy aggódó anyuka!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza vírusbetegség témában

Tisztelt Hölgyem!

A bakteriológiai lelet valószínűleg szennyezés, Pseudomonas inkább immunhiányos betegekben (koraszülött, idős cukorbeteg, kórházi ápolt stb) valószínű. Emiatt én sem gondolnék a Pseudomonasra szokásosan adott, de gyermekkorban nem adható fluorokinolonokra. Ez inkább a lelet gyógyítása lenne. A bőrkiütést nem tudom véleményezni, a fül érzékenysége egy gyógyuló vírusfertőzés melléklelete is lehet. HA nem lesz új tünet, akkor ne aggódjék!

Kérdés: 2015. március 19., 13:13; Megválaszolva: 2015. március 19., 15:40
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arc , orr zsibbadás.
Jò napot Kívánok Doktor úr! Voltam koponya CT-n. Az eredmény: Bal sinus maxillarisban, és a sinus frontális jobb oldali recessusában polypoid...
Fülben ismétlés
Tisztelt doktor úr! A 4,5 éves kisunokám a legutolsó fülgyulladása után gyakran mondja, hogy a kimondott szavakat a jobboldali " füle megismétli". Mi...
Torokgyulladás
Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy rendszeresen torokgyulladást kapok, ha klíma közelében vagyok,illetve a tüdőm...
Kaparó ,viszkető,torok
Kb. 1 1/2 hónapja a hideg garázsban pakoltam és megfáztam erre kaptam Savulin,majd Furocef 500 mg tablettát.Ezt követően kezdődött a garatba folyó...
Nyaki UH leletértékelés
Tisztelt Dr.Zarán Rajmund! Januárban hirtelen jelentkező étkezés utáni fájdalom és duzzanat alakult ki a jobb fültőmirigyemnél.Háziorvosom...