Nootropil infúzió szoptatás alatt

Tisztelt Doktor Úr! Korábban kérdeztem már Öntől és segítő választ kaptam, de most egy újabb kérdéses helyzet állt elő. Súlyos fokú, kevert típusú hallásvesztésem van mindkét oldalon, amire hallókészüléket hordok, és az elmúlt két hétben jelentős hallásromlást észleltünk. Audiológus szerint egy 3 héttel korábbi eredményhez képest átlagosan 20 dB-es a romlás mértéke mindkét oldalon. Nootropil infúzió adását javasolták, de én még szoptatom az 5 hónapos fiamat. Kérdezni szeretném, hogy Ön javasolná-e az infúziót, vagy sem? Egyébként korábban már háromszor is kaptam ilyen infúziós kezelést, de nem éreztem, hogy segített volna. Most az egyik vélemény szerint kapjak 5 napig infúziót, közben persze ne szoptassak, aztán 48 órás kiürülés után folytathatom a szoptatást. Másik orvos (fül-orr-gégész) véleménye viszont az, hogy az ő tapasztalata szerint ez az infúzió nem szokott segíteni, és ő emiatt nem választaná el a babát az anyatejtől. Kérem, szíveskedjen megírni, hogy Ön mit javasolna! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza halláscsökkenés témában

Tisztelt Hölgyem!

Utánanéztem a gyógyszer alkalmazási előiratában. Aszerint abszolút ellenjavallt szoptatás alatt a Nootropil. Így talán alternatív megoldást kellene keresni. Régebben létezett a Ginkgo biloba (páfrányfenyő) kivonata, mely természetes alapú szer, talán ebben az esetben is adható, volt intravénás formája is (jelen egészségügyi finanszírozatlan helyzet miatt gondolom, hogy kórház nem tud beszerezni, de esetleg segít fölírni, majd beadni) . Sajnos nekem ilyen irányú személyes tapasztalatom egyébként - gyermek fülészként - nincsen.

Kérdés: 2015. február 19., 15:17; Megválaszolva: 2015. február 19., 15:35
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás