Esetleg lehet rák? A tünetek hasonlóak.

Üdvözlöm! Az utóbbi pár napban valamilyen bakteriális fertőzéstől szenvedtem ami folyamatos lázzal és elviselhetetlen torokfájással járt, a nyirokcsomóim rettenetesen meg voltak duzzadva és fájtak is. Orvost kerestem akitől kaptam antibiotikumot és a lázcsillapítót folyton szedtem. A tünetek enyhülni kezdtek, de az egyik nap égő érzést véltem a torkomban, egyből elemlámpát ragadtam, tükörben megnéztem a torkomon egy afta jellegű "duzzanat" volt majd a következő nap a nyelvem oldala is mintha fájni kezdett volna. A nyelvem leghátsó részén az oldalán piros duzzanatok látszódnak amik igen fájdalmasak. Már magam sem tudom néha mi lehet a bajom, volt gégerákra jelző tünetem régebben, a gombócérzés ami megfelelő folyadékbevétellel csillapodott, nem mellesleg a nyelvemen fehér lepedék réteg látszódik. Dohányzom, keveset, naponta átlagosan 2-3 szálat, az alkoholfogyasztásom csekély, kéthetente egyszer-kétszer.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokfájás, duzzanat témában

Tisztelt Uram!

A leírt tünetek hátterében kevéssé valószínű daganatos megbetegedés, de ha 3 héten belül nem lesz tünetmentes, akkor keressen fül-orr-gégészt!

Kérdés: 2015. február 01., 16:07; Megválaszolva: 2015. február 03., 09:42
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok