Fülzúgás lehetséges okai

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 10 éve van enyhe fülzúgásom egy koncert óta. Eztt nap közben észre sem vettem, csak este, amikor minden elcsendesült, de különösebben sosem zavart. Vasárnap óta (4 napja) sípol a sípol jobb fülem. Ez elég hirtelen alakult ki. Egyik pillanatról a másikra úgy éreztem, mintha eldugult volna a fülem, aztán elkezdett sípolni, ami körülbelül egy óra alatt halkult le a mostani szintre. Előtte pár nappal volt egy ugyanilyen, de az egy perc alatt elmúlt, azt hittem, hogy a tv sípol. Elmentem vele magánrendelésre hétfőn, kiderült, hogy fülzsíros a fülem, kimosattam, de a fülzúgás megmaradt azóta. A doktornő azt mondta, hogy nem lát gyulladást, vagy bármilyen elváltozást a fülemen, a torkom és orrom szintén rendben volt. (A mandulám kivetettem 5 éve, és a bölcsességfogamnál ínytasakos gyulladásom van, amit most fogok lemetszetni, mert már havi szinten begyullad.) A doktornő azt mondta, hogy a fülzúgás el fog múlni magától, és hogy a fülzsír okozta. Azóta eltelt pár nap, és kezdek aggódni, hogy mégsem lesz így, ezért utánajártam a témának. Hallom a háttérzajon át, ami olyan 60dB, illetve elég magas hangról van szó, 9950Hz-eshez hasonlított a legjobban (a régi zúgásom ennél mélyebb, olyan 8000Hz körüli) . Több kérdésem van a témával kapcsolatban. Várható, hogy elmúlik ez a fülzúgás ennyi idő után? Elképzelhető, hogy nem a fülzsír volt az oka? Szintén múlt héten próbáltam levakarni a penészt az ablakomról, amit, mint kiderült, nem szakszerűen tettem, szóval sok spóra jutott a levegőbe közben. Elképzelhető, hogy ez okozza a tüneteket? Ezen kívül már évek óta sokszor úgy ébredek, hogy el van dugulva az orrom vagy be van dagadva a szemem. Az orrdugulás sokszor már lefekvés után pár perccel elkezdődik, és csak felkelés után múlik el. Az ágyam a már említett ablak alatt van. Voltam ezekkel a tünetekkel régebben böködéses allergia vizsgálaton, ami negatív lett. Elképzelhető, hogy ezt is a penész okozza?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzúgás témában

Tisztelt Uram!

A fülzúgás okát tisztázandó mihamarabb audiológiai vizsgálat szükséges, mert idegi eredetű baj esetén kb. 2 hétig lehet infúziós kezeléssel javítani. Ha fülkürthurut miatt lenne, az nem sürgős, de a leírásból ez nem nyilvánvaló. Penészt ebben a körben nem gonsolom kóroki tényezőnek.

Kérdés: 2015. január 14., 14:33; Megválaszolva: 2015. január 14., 21:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?
Mononukleozis