parotis ciszta tu.?

Szép napot! Most hónap 22-én lesz teljes fültőmirigy eltávolítás műtétem. Az egész azzal kezdődött, hogy étkezéseknél feldagadt a fültőmirigyem illetve görcsölt, valamint szájszárasságom is kialakult és egy csomó a fülem tövénél. Ultrahang cisztát mutatott, amiből kettő aspirációs mintavétel is történt, ami szerint jóindulatú. A tünetek továbbra is fenn álltak ezért magánorvoshoz fordultam, aki elküldött Mri vizsgálatra.Na itt a csavar, mert közölte velem hogy az mr mutat valamit a mirigy nagyon mélyében, mogyoró nagyságú, de olyan mélyen van hogy nem tudni mi az bármi lehet, ezért a teljes fültőmirigyet el kell távolítani, szövettanra küldeni és akkor derül ki.Nagyon félek mi lehet az illetve a nagy műtéti kockázattól is.Voltam vérképen, tüdőröntgen EKG nyirokcsomók is rendben.Ön szerint milyen eshetőségek vannak? köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyálmirigy témában

Tisztelt Asszonyom!

A parotisban a tumorok nagy része nem viselkedik rosszindulatúan, illetve a kezelés sebészi, a gyógyulás esélye nagyon jó. Nem teljesen közömbös a szövettani végeredmény, de a felületes lebeny vagy a nyálmirigy teljes eltávolítása az esetek 90%-ban definitív gyógyulást eredményez. A maradék 10%-nak szükséges sugárkezelés, esetleg kemoterápia is.

Kérdés: 2015. január 09., 17:41; Megválaszolva: 2015. január 09., 17:59
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt Ultrahang lelet alapján szeretném kérdezni, hogy Ön milyen további vizsgálatokat, vagy teendőket, kezelést látna...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Nyaki UH leletértékelés
Tisztelt Dr.Zarán Rajmund! Januárban hirtelen jelentkező étkezés utáni fájdalom és duzzanat alakult ki a jobb fültőmirigyemnél.Háziorvosom...
Fültő duzzanat görcsszerű...
Tisztelt Doktor Úr, Ma délután hirtelen zsibbadást éreztem a jobb arcomon, a fülem felé, mintha meghúzódott volna ott az izom, egyre növekvő...
nyálmirigy daganat
Tisztelt Doktor Úr! Az ultrahangon az alábbi leletet kaptam: A p. lebenyek nagysága norm. szerkezetűek, minimálisan durvább, homogén. A...