nyirokcsomó v.

Dohányzom is meg néha 1 hónapban egyszer iszom. Ha leállok a cigiről örökre akkor elmúlik majd nekem az a 2 csík? meg esetleg ezeket a gombás lepedéket valamivel tudom kezelni? Ha esetleg valami rák lenne ez, akkor párosul hozzá fáradtság? _Mert egyébként testépítek és nem tapasztaltam nagy mennyiségű fogyást. Várom válaszát. Tisztelettel Zsolt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza leukoplákia témában

Tisztelt Uram!

Mint előző kérdésére is írtam, a kép alapján több lehetőség is fölmerül a fehér hámelváltozás hátterében. A "rák" nem, maximum leukoplákia, ami rákelőző állapot, komolyan kell venni, de a diagnózishoz klinikai vizsgálat, mikrobiológiai, illetve szövettani mintavétel szükséges.

Annyi bizonyos, hogy a dohányzás egyik esetben sem tesz jót, mindenképpen elhagyni javasolom. Egyébként a testépítéssel fogyasztott szokatlanul magas fehérjetartalmú műtáplálék is fölmerülhet a kiváltó okok között, ha a hagyományosan látott lehetőségek kizárhatóak.

Gombás fertőzés csecsemő- és idős korban, valamint sugárkezelés után gyakori, de ha mégis gombás eredetű, azt helyileg érdemes kezelni, pl. Corsodyl vagy egyéb öblögető szerrel.

Kérdés: 2014. december 23., 18:40; Megválaszolva: 2014. december 23., 19:15
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok