Leukoplákia

kedves doktor! (ur, nö!) már hat éve leukoplákiát diagnosztizáltak nálam, 3havonta járok controlra a kévetkezö kb 1 honap mulva esedékes amire fris labor eredményekel kell vissza menem. Az ok, amiért irok az az lene, hogy nagyon félek mert az utobi idöbe nagyon fáj az arcom a fülem néha a torkom és valamikor a beszéd is nehézkés. A kérdésem az lene, hogy ezek a tünetek utalhatnak e ara, hogy rosszindulatuvá vált a mindkét arc pofámon találhato, leukoplákia! azt szeretném kérdezni, hogy az a jo e ha fáj az arcom vagy az ha nem, nekem biztos nem jo csak már sok sok mindent halotam KÖSZÖNÖM ELÖRE IS VÁLASZÁT!

Dr. Ágics Anikó válasza leukoplákia témában

Tisztelt Kérdező! Nem gondolnám, hogy ennyi idősen ilyen súlyos lenne a helyzet. Ráadásul ha 3 havonta jár kontrollra, biztosan nem a leukoplákia miatt tapasztalja a tüneteket. Elsőre inkább megfázásra, arcüreg/homloküreg gyulladásra gondolnék, tehát javasolnám, hogy keressen fel egy fül-orr gégészt. Ha ezek után is panaszos, egy kontroll röntgen felvétel is indokolt lehet, hogy fogászatilag minden rendben van-e. Jobbulást! dr. Ágics Anikó

Megválaszolva: 2014. január 08.

Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek

Nyirokcsomó v.
Dohányzom is meg néha 1 hónapban egyszer iszom. Ha leállok a cigiről örökre akkor elmúlik majd nekem az a 2 csík? meg esetleg ezeket a gombás lepedéket...
Hová fordulhatnék? leukoplakia
Tisztelt Doktor! Hónapok óta fáj, ég a szám és a nyelvem. Fül orr gégészeten voltam, ahol megállapították, hogy kezdődő leucoplachias elváltozásom van,...
Alsó fogíny válasz
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja voltam fogkőszedésen. Az enyhe fogíny gyulladás hol látható? A kis kapillárisok jelenlétét, a fogak és az íny találkozásánál?...
Folt a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktornő! Egyik napról a másikra megjelent férjem szájnyálkahártyáján egy fehér folt, ami nyomás hatására enyhén fáj. Az azt megelőző nap este...
Fognyaki kopás
T. Doktornő, Előző válaszára szeretnék reagálni. A fogorvos a fogíny recessziót nem említette, csak a fognyaki kopást. Ezt is akkor okozhatja a rossz fogkefe...
Fognyaki kopás
Kedves Doktornő! Enyhe fognyaki kopást azonosított a fogorvos 1-2 fogamon. Ez megegyezik a fogíny recesszióval? Ha nem, mi a különbség, kiváltó ok? Szükséges...