Ismételhető-e rövid időn belül a nyelőcső és gyomor tükrözés

Tisztelt Doktor Úr! Mivel a halszálka lenyelését követően (november 25-én történt) továbbra is fennállnak panaszaim, így egy kontroll fül-orr-gégészeti vizsgálaton estem át, ahol megint mindent rendben talált a szakorvos és ismételt nyelőcső illetve gyomortükrözést javasolt, mert a korábbi tükrözés leírt diagnosztikája főleg a gyomorra koncentrált és nem a nyelőcsőre. Javasolt-e ilyen rövid időn belül (november 28-án volt a vizsgálat) újabb gasztroenterológiai vizsgálat? Nem okoz-e a nyelőcsőben, nyelésben további nehézséget, maradandó elváltozást? Az első vizsgálat után is sokáig bajlódtam a nyeléssel, pépeset ettem kb.1 hétig.Ha ez a vizsgálat sem mutat semmilyen elváltozást, van-e más vizsgálati módszer a szálka felkutatására, az égő/ szúró torokfájdalom okának megtalálására, amely kizárólag a történtek után kezdődött? Semmilyen más fájdalmam, panaszom nincs. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza idegentestérzés témában

Tisztelt Hölgyem!

Ismételhető, ha szükséges. A halszálkát néhány nap alatt "kidolgozza" magából a szervezet, illetve demarkálja, így ha mégis valós az idegentest érzés, akkor könnyebben megtalálható a tápcsatornában. Röntgen és ultrahang sajnos nem viszi előre a diagnózist, illetve a lokalizációt.

Sajnos reflux is okoz ilyen panaszt, azt valószínűbbnek tartam egyébként.

Kérdés: 2014. december 17., 04:45; Megválaszolva: 2014. december 17., 09:14
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?