Krónikus Fülkürthurut

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 7-8 hónapja elhúzódó (halláscsökkenéssel nem járó) fülkürthurutom van.Szteroidos orrsprayt kaptam rá hosszú időn keresztül, sajnos hasztalan. Az elmúlt hetekben voltam CT vizsgálaton, a szakorvos ez alapján megállapította, hogy erősen jobbra van ferdülve az orrsövényem, ez okozza a fülkürthurutot. Azonban azt mondta, csak 18 év felett műthető meg.Bővebben nem tájékoztatott a fülkürthurut kezeléséről, azt mondta, majd 2 éve múlva menjek orrsövényműtétre. Ön mit tanácsol, addig mivel lehetne kezelni ezt a makacs betegséget? Tisztelettel: Gyula

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülkürt témában

Tisztelt Fiatalember! Az orrnyálkahártya duzzanata hosszú távon nem sok dologgal kezelhető. Ha a szteroid hatástalan volt, akkor ki lehet próbálni az orröblítést (pl. NeilMed SinuRinse eszközzel). Nekem személyesen sok jó tapasztalatom van a módszerrel.

Kérdés: 2014. június 12., 01:41; Megválaszolva: 2014. június 12., 13:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban