Gombócérzés a torokban várandósan

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Azzal fordulok Önhöz, hogy 12 hetes kismama vagyok, és kb. 1-1, 5 hònapja gombócérzés, nyomásérzés van a torkomban. Eleinte csak délutánra jött elő, mintha a fáradás okozná. Most már reggeltől érzem, bár néha, kis időre abbamarad. A belgyógyász szerint lehet hogy olykor megnagyobbodik a pajzsmirigy, de ez nem gond. Megtapintotta akkor, és nem érzett semmi elváltozást. Gondoltam rá, hogy talán a túl sok gyomorsavam okozza, es Rennit kezdtem szedni, de még mindig érzem a gombócot, bár a savam kevesebb. Nagyon zavar a dolog, kellemetlen, idegesítő. Most ezt tényleg így el lehet bagatellizálni, nem kellene kivizsgálni? Nem akarom, hogy a babámnak esetleg baja essen. 2-án megyek a nőgyògyászomhoz, akkor megemlítsem neki is? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a gombócérzés témában

Tisztelt Asszonyom! Legnagyobb valószínűséggel reflux okozza és a megváltozott hormonállapot. Én nem savkötőt javasolnék, hanem ivókúrát Salvus vízzel, napi 1-2 decit 1-1 korty/óra sebességgel. 5-10 nap alatt jelentősen javítja az állapotot, nem akadályozza a fehérjeemésztést, nincs benne komoly hatóanyag. Magzatának baja ettől egyébként kezeletlen esetben sem lesz, csak Önnek okoz életminőségromlást.

Kérdés: 2014. május 20., 09:51; Megválaszolva: 2014. május 21., 18:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban