Pajzsmirigy göb

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Március végén pajzsmirigy ultrahang vizsgálat az alábbiakat mutatta: pajzsmirigy asszimetrikus, bal lebenye 11*12*38 mm, jobb lebenye 18*14*48 mm, isthmus nem szélesebb. A jobb lebeny alsó harmadát egy 12*11*23 mm nagyságú, inhomogén, echoszegény, két 3-4 mm nagyságú meszesedést és hypervascularisatiot mutató göb tölti ki. Bal lebeny homogén, nyaki lymphadenomegalia nincs, nyálmirigyek nem kórosak. Volt vérvétel március elején, teljes vérképem alapján nincs gyulladás a szervezetemben, március végén pedig a tsh-t nézték, amelyre azt mondták, hogy "tökéletes". A hormonvizsgálat eredménye majd csak pár hét múlva lesz meg, biopsziára pedig 23-án kell mennem. Ami nyugtalanít engem, hogy már egy hete mindkét oldalon nagyon megduzzadtak a nyakamon a nyirokcsomók, melyek folyamatosan feszülnek, enyhe nyelési nehézséget okozva. Viszont más panaszom nincs, nincs lázam, nem vagyok/voltam megfázva, nem fáj a torkom, se a fülem, fogaim rendben vannak. Az utóbbi hetekben a táplálkozásomra is odafigyelek, minden nap eszek zöldségféléket, gyümölcsöket, C-vitamint szedek és svédcseppet. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés a nyirokcsomó duzzanat és a göb között? Várjam meg most már a biopszia eredményét, vagy célszerű lenne felkeresnem egy fül-orr-gégészt is esetleg? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a nyaki nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem! Szerintem a két dolog nem függ össze, a nyaki nyirokcsomók és a nyeléspanasz miatt érdemes gégészeten jelentkeznie!

Kérdés: 2014. április 14., 20:43; Megválaszolva: 2014. április 15., 22:16
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban