Luc caldwell

Tisztelt doktor úr! Érdeklődni szeretnék! Volt már tavaly és tavaly elött is egy endoszkópos orr polip műtétem! Sajnos most is ki újjúlt, és a mai nap az orvosom a luc calwell műtétet javasolta ezt is helyi érzéstelenítéssel mint a többit! A kérdéseim ezzel kapcsolatba, hogy komoly műtétnek számít e, mekkora fájdalommal jár, milyen szövődményei lehetnek a műtétnek? Valóban igaz az hogy ezután az ember szinte "állandó vendég"lesz a gégészeten? (ezt csak olvastam)! A műtét utáni csomós varat az oldódó, vagy ugyan úgy kiszedik mint pl más varatokat! Ha valamit nem jól fogalmaztam elnézést! Köszönöm előre is válaszát! Üdv: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza műtét témában

Tisztelt Uram!

Luc-Caldwell műtétet jómagam nem végzek, igen szűk az indikációja. Ennek ellenére elméletileg tudom, hogy a szájban lévő varratokat ki kell szedni 1 hét után.

A polyp sajnos nem könnyen gyógyítható-kezelhető, de nem is reménytelen betegség. Lehet, hogy szteroid orrspray, orröblítés (www.orrmoso.hu) sokat javítana a műtétek közötti időtartamon és életminőségen.

Kérdés: 2014. április 01., 21:11; Megválaszolva: 2014. április 04., 12:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyitott arcüreg Fess műtét
Köszönöm szépen a választ a kérdésemre! Viszont volna egy kis problémám aug. 10re várom a menstruációmat. A Fess műtétem arcüreg aug. 13-án...
Lateralis nyaki cysta
Jó napot! Június 25-én műtöttek nyaki cisztával, begyulladt majd vissza kerültem de azóta szépen gyógyúlt. Ma viszont azt vettem észre, hogy a...
Parotis műtét után (2)
Tisztelt Doktor úr! Most találtam rá egy az általam felvetett témában írt válaszára. Az én problémám is hasonló, bár csak három hete vagyok...
antibiotikum-műtét
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy fülészeti műtétre megyek (CI) , 1 héttel ez előtt nőgyógyásznál voltam, aki...
Orrsövény ferdülés műtét
T.Doktor Úr! Füllműtétem előtt tubafunctiójavító orrsövény műtétet javasolnak. Az elkészült orrmelléküreg felvétel leleten az orrsövény...