Hangszálgyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évente ismétlődő hangszálgyulladással kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Középiskolás koromban kivették a mandulámat folyamatos tüszős mandulagyulladás miatt. Azóta a hangszálam "vette" át a feladatot. Évente többször, akár 5-7 alkalommal is kb. 2-4 napig tartó hangszálgyulladásom van, szinte megnémulok ez időre. Általában előtte pár napig garat (nem torok) fájdalmam van, kimondottan a garatomban érzem a fájdalmat. Van, hogy kíséri náthás, megfázásos megbetegedés is, de legtöbbször a semmiből jön. Próbáltam már megelőzni vitamin kúrával, aloe-vera kúrával, homeopátiás szerekkel, semmi nem hatott. Nem tudom, hogy közrejátszik-e, hogy asztmás vagyok (terhelésre fokozódó) , de a kezelőorvosom is csak nagy dózisú vitaminkúrát javasolt. Ahogy írtam sajnos nem segített. Kérdésem az lenne, hogy kell-e tartanom attól, hogy a sok gyulladás miatt olyan igénybevételnek, vagy károsodásnak van kitéve a hangszálam, hogy esetleg végleg berekedhetek, vagy netalán megnémulhatok? Lenne Önnek javaslata, hogy mit kellene tennem, vagy mit tudok tenni azért, hogy megszűnjön az állandóan ismétlődő hangszálgyulladás? Éppen most lábalok ki egyből megint és nagy némaságomba villant be a gondolataimba, hogy túl sűrűen jönnek és nehogy komolyabb, vagy maradandó következménye legyen ennek az egésznek. Ez a gondolat egy kicsit megrémisztett, ezért fordultam Önhöz. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza gégegyulladás témában

Tisztelt Asszonyom!

Én foniátert keresnék föl, mert lehet olyan beszédképzési zavara, mely miatt egy kisebb gyulladás esetén is dysphoniája keletkezik. Ha a hangképzése megjavul, akkor ez a kellemetlenség is eltűnik. Ha nem tesz semmit, akkor sem várható ebből komoly krónikus betegség hosszú távon sem.

Kérdés: 2014. március 10., 14:46; Megválaszolva: 2014. március 11., 19:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Miért vagyok rekedt?
Tisztelt DoktorÚR! 1 hete náthás lettem.Enyhe torokfájással kezdődött majd 2-3 nap után bőséges orrváladék ürült, egész nap gőzöltem és...
Torokfájás utalhat gégerákra?
Üdvözlöm! Kicsit több mint egy hónapja fáj a torkom jobb fele.Voltam vele a háziorvosomnál, ő vírusos torokgyulladást állapított meg és írt...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...