Idegi halláscsökkenés

Tisztelt doktor! Tizenkét éves korom óta problémák vannak a hallásommal. Most huszonöt éves vagyok, és a következő vizsgálati eredményeket kaptam nemrégen: Aud: mko. beszédfrekvenciákon norm. hallás, fölötte 40 dB - t elérő idegi halláscsökkenés. Érdekelne, hogy a hobbiszerű futás és szaunázás milyen hatással lehet a hallásomra? Azt is szeretném tudni, hogy infralámpával meddig szabad világítani a fület?

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallás probléma témában

Tisztelt Uram!

Örvendetes, hogy a beszédfrekvenciákon jól hall, lényegében csak a zenehallgatást vagy mérnöki jellegű munkát befolyásolja a magas frekvenciákon lévő idegi típusú közepes fokú halláscsökkenés. A futás és a szauna az érrendszer kondícióját javítja, így talán későbben fog majd 60 éves kora fölött megjelenő időskori halláscsökkenés a szociális teret beszűkítővé válni. Fület melegíteni infralámpával fölösleges, egyes vizsgálatok szerint káros, fülvédő segédeszközről konkrét véleményem nincs, zajártalom elkerülésére társaival együtt (pl. zajvédő tok) alkalmas lehet.

Kérdés: 2013. április 20., 11:28; Megválaszolva: 2013. április 21., 15:17

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Nagyotthallás
T. Doktor Úr Lányom vőlegényének hallásproblémája van. Otosclerosis-t állapítottak meg nála a CT vizsgálat után. A második vizsgálat enyhe...
Tompa hallás.
Tisztelt doktor ur/no! Kb 1 honappal ezelott alvas kozben bal fulemben ropanast es eles fajdalmat ereztem.Reggelre elmult de szinten bal fulemre tompan...
Fül / hallás probléma
Tisztelt Válaszadó! A problémám a következő: zárt, vízhangos szobában ill. régebbi típusú kagylós telefonnál jön elő, de csak éles vagy...
Adenoid vegetáció apró ciszták...
Dr. Kerekes Éva válasza szerint felesleges vizsgálat volt a CC ellenőrzés... Másrészt szerinte félreértettem az idegsebészt, nem mert azt írja a...
Szaj mandula
Tisztelt Doktor Úr! Szíves segítséget kérném a következő panaszban. Pár napja figyelmes lettem hogy a jobb szaj mandulámon egy apró fehér túró...