Behúzódott dobhártya

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: Ikergyermekeim születtek tavaly 05.24-én terhességem 29. hetében. Most 8 hónaposak. A koraszülöttségből adódóan sokat járunk mindenféle vizsgálatra, többek között fül orr gégészetre. A kisebbik fiúnál nincs minden rendben, nem tudom kell-e aggódnom? Most voltunk hallásvizsgálaton, harmadjára. AZ első kettő alvásos volt, ez már nem. Két hangfal közé kellett leülni a gyerekkel, azt nézték, fordítja-e a fejét a hang irányába. Az eredmény a következő: 30-35 db intenzitásnál figyel, lassabban, de fordul a hang irányába, jobbra határozottabban. A doktornő ezután megvizsgálta. Megállapította, hogy a dobhártya mko behúzódott, mko min savó, lombos orrnyh, norm.garat. Azt mondta, hogy most nem nyúlunk a füléhez. Ugyanez az eredmény volt, kb 2, 5 hónappal ezelőtt is. Kontrollra 4 hónap múlva kell mennünk. Mit jelent ez a behúzódott dobhártya, meg savó, meg hogy most nem nyúlunk a füléhez? Kell vele különösebben foglalkozni? Vagy ez a koraszülöttségből adódik? Beteg nem volt, hogy a fülére húzódott volna vmi. Válaszát előre is köszönöm! Éva

Dr. Zaránd Rajmund válasza behúzódott dobhártya témában

Tisztelt Asszonyom!

Sajnos ebből a leírásból nehéz kiokosodni. Ha savós középfülgyulladása van, azzal fél éven belül valamit tenni muszáj, különben irreverzibilissé válhat. Tympanometriával mindazonáltal könnyen és gyorsan igazolható vagy elvethető a gyanú. Én megnézetném és megméretném (tympanometria főként) máshol is.

Kérdés: 2013. január 25., 19:24 ;Megválaszolva: 2013. január 27., 17:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Sjöngren syndróma miatt orr-fül...
Ma voltam gégészeten,mert viszket és fáj balodalt az orcimpám,belül kis pirosodás,külsőrészre is kiterjedt.Ez a probléma volt régebben is,meg...
Normális ha az orromból...
Kedves Webdoktor! Napok óta náthás vagyok, mivel sajnos influenzával küzdöm. Magas lázzal is jár. Iszonyatos fájdalmas érzek a szájpadlásomnál...
Gyermek,mandulakő
Kedves Dr.Úr! Kisfiam 5 éves.A napokban mindkét oldalt fehér,lerakódásnak tűnő, laikuskunként mandulakőnek nézem.1x volt már neki 1 éve de az...
Idegen test érzés a torkom alsó...
Tisztelt Doktor Úr! Előzményként annyit, hogy évek óta Dymista orrsprét használok, mert túlzott váladékképződés volt, ami folyamatosan...
Sikítás, visítás
Tisztelt Doktor Úr! Tegnapi napon az Aquaworldben voltunk a családommal. Az animációs program során az animátor kérte, hogy visszaszámlálás után...