hallásvesztéses fülzúgás

Tisztelt Doktor Úr! Bármiféle trauma nélkül 7 hónapja, 5 nap lefolyása alatt fülzúgás kíséretében fokozatosan, de majdnem teljesen (csak nagyon halkan és torzan hallok vele) elvesztettem bal oldali hallásomat. Azonnal megkaptam az ilyenkor szokásos szteroid gyulladásgátló + értágítós kezelést + volt idegrendszeri, CT, MR natív és kontrasztos, nyaki ultrahang, de mind negatív volt. Mára már hozzászoktam az állandó közepes erejű füzúgáshoz, de egy hete erős halláscsökkenést észleltem a jobb fülemen is, mely néha szintén tud zúgni. Pár napja feszítő érzést is érzek a jobb fülemben (először csak dugulás érzet volt) . Érdekes módon, ha a bal fület teljesen (ujjammal) elzárom, akkor ez elmúlik. Egyébként a saját beszédemnél is zavaró ez nyomásos/dugulásos jelenség, minél jobban szét kell nyitnom az álkapcsom, annál jobban. Párhuzamosan kb. 1 hónapja váltakozó lefolyású (2-10 perc) , és frekventáltságú hasi fájdalmakkal küzdök (nem görcsöl, tompa) , de még nem jutottam el orvoshoz, mert nem zavaró annyira, valamint most már 3. éve, évente 1x vissza szokott jönni a prosztata gyulladásom (enterococcus faecalis, 4 hét ciprofloxacin kúra, panaszok megszűnnek) . 1 hete megint érzek erre utaló tüneteket. Az audiológiai vizsgálat 10-15db-es csökkenést mutatatott bizonyos tartományokban, nyitott térben nagyon a hang irányába kell fordítanom a fülem. Jelenleg értágító infúziót kapok (5 napos) . 3. napon vagyok túl, de nincs változás egyelőre, az állapotom stagnál, de nem tudhatom meddig. Az volna a kérdésem, hogy mit tehetnék még amivel közelebb kerülhetnék a probléma gyökeréhez/megoldásához.

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzúgás témában

Tisztelt Uram!

Sajnos az ér-idegrendszeri eredetű, idegi halláscsökkenést kísérő fülzúgások kialakulásáról keveset tudunk. Az okok legtöbbje ellen nem tud mit tenni, talán a stressz kerülése (illetve jó tűrőképesség kialakítása) az egyetlen, ami némileg csökkenti a panaszok jelentkezésének lehetőségét.

Kérdés: 2013. január 25., 12:22; Megválaszolva: 2013. január 27., 15:01

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Füll zúgás
Jónapot. 1hónapja már zúg a fülem. Kimosták a füllem most kaptam egy gyógyszert de továbbra is zúg a fülem.nem folyamatosan de nagyon gyakori.ha...
Fülzúgás kezelés
Fülcsengés, füldugulás
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése