Pattogó fül és tehetetlenség

Tisztelt WebDoktor! Egy rendkívül zavaró és a kezdetek után nem sokkal mindkét fülemre kiterjedt folyamatos pattogás kezd az őrületbe kergetni. Nagyjából két éve kezdődött, elejében még nagyon enyhe volt, hozzá tudtam szokni, de nem sokkal után az orvos meglátogatása mellett döntöttem. Ő egy előző megfázásra vezette vissza, de nem sokat beszélt, mogorva típus volt. Ajánlott orrsprét (allergia-ellenit írt fel, kiváltottam, de nem kezdtem el használni, mert szezon vége volt, már nem voltak allergiás tünetek, csak ő elfelejtette mondani, hogy nem emiatt kell) . Később ismét visszamentem, immár másik orvoshoz, ő elküldött rövidhullámú kezelésre, és az infralámpa használatát javasolta, melyek kombinációja egészen tűrhető, már-már minimális szinte csökkentette a pattogást, de nem múlt el. Harmadik látogatásomat ismét új orvoshoz tettem, aki -végre - közérthetően elmondta mi a probléma oka, mit ajánlj és mit vár a kezeléstől és kijelentette, csak ezt tudja elképzelni kezelésként, ha ez nem segít, ő sem tud. 10 napig használtam ismét orrspray-t, de nem javult semmit, így érthető okokból nem vettem a fáradtságot, hogy visszamenjek. Két alkalommal voltam hallásvizsgálaton (3-3 "típus" volt) , és mindkét alkalommal majdnem 100%-os hallást állapítottak meg. Azóta használtam gyógyszertárban előállított fülcseppet, mely aktuálisan és némileg segített, de másnapra hasonlóan zavaróvá vált, tehát a fülem tiszta, amikor belenéztek, akkor sem állapítottak meg lerakódást. Ha beszélnek hozzám, néha zenehallgatás közben, de gyakrabban jön elő, ha én beszélek, nyelésnél pedig állandóan hallani, és lefekvéskor is, mikor párnára hajtom a fejem. Nagyon idegesítő, és nem tudom mitévő legyek. Ha van bármi tanácsa, meglátása, nagy örömmel olvasnám, legyen az akár gyógyszeres, természetgyógyászati vagy orvosi beavatkozás, mert, ha két éve fenn áll, nem is fog elmúlni holnapra, vagy egy hét múlva. Köszönettel, S. Zsolt

Dr. Zaránd Rajmund válasza fül pattogás témában

Tisztelt Uram!

Krónikus tubahurut tüneteinek leírását küldte. Hosszabb távú megoldás orrspray folyamatos használata (szteroid, amit allergiára is adunk) , vagy alternatív módszerként napi 2 alkalommal orrirrigálás (pl. NeilMed készülékkel) . Előbbi módszer kevésbé komplikált, viszont csak rendszeresen használva, lassan hat, utóbbi módszer nem tartalmaz hatóanyagot, csak a fizikai öblítés révén gyógyít, nekem szimpatikusabb.

Kérdés: 2013. január 24., 20:10; Megválaszolva: 2013. január 27., 08:57

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Allergia, fülpattogás
Üdvüzletem A problémám egy hónapja kezdődhetett.Pattog a fülem. Allergiát állapítottak meg az orvosok kaptam rá orrcseppet. nem használt.Voltam...
Adenoid vegetáció apró ciszták...
Dr. Kerekes Éva válasza szerint felesleges vizsgálat volt a CC ellenőrzés... Másrészt szerinte félreértettem az idegsebészt, nem mert azt írja a...
Szaj mandula
Tisztelt Doktor Úr! Szíves segítséget kérném a következő panaszban. Pár napja figyelmes lettem hogy a jobb szaj mandulámon egy apró fehér túró...
Fülcsengés
Tisztelt Doktor Úr! Lányommal kapcsolatos lenne a kérdésem. 17 éves,elmondása szerint gyerekkora óta bal oldalon csengett a füle, de mivel ő ezt...
Sjöngren syndróma miatt orr-fül...
Ma voltam gégészeten,mert viszket és fáj balodalt az orcimpám,belül kis pirosodás,külsőrészre is kiterjedt.Ez a probléma volt régebben is,meg...