Szőlőcukor orrba

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ne tessék hülyének nézni, de az a tapasztaltom, hogy a szőlőcukor por orron át történő felszívása sokkal hatásosabb mint a szájon át történő alkalmazás. Kérdésem inkább arra irányul, hogy okoz-e bármiféle kárt az orrnyálkahártyában vagy a tüdőben a por. lehet-e így valami káros hatása. Például ha túl nagyok a szemek. Remélem hajlandó komolyan venni kérdésem. Tisztelettel Péter

Dr. Zaránd Rajmund válasza szőlőcukor orron kersztül témában

Tisztelt Uram!

A szőlőcukor képes a nyálkahártyáról fölszívódni (vö. cukorbetegek hipoglikémiájának gyógyítása nyelv alá tett szőlőcukorral) , tehát valószínűleg nem csak a tápcsatorna, de a légúti nyálkahártyáról is. Mindazonáltal személyes tapasztalatom nincs, de nem javaslom az orrnyálkahártyát irritálni ezzel. A "gyorsabb" hatás inkább pszichés lehet.

Kérdés: 2013. január 19., 14:39 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 11:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...