Visszatérő torokgyulladás

Tisztelt Hölgyem/Uram! Problémám a következő: Kisgyerek korom óta folyamatosan baj volt a torkommal, mandulámmal, évente 4-5 be volt gyulladva, magas lázzal kísérve. 20 éves korom körül kivették a mandulámat, azóta is gyakran vagyok beteg a torkommal, enyhébb lázzal, és rossz közérzettel. Voltam már kivizsgáláson, vettek mintát a garatomból, minden ok. Persze hideg italt, fagyit évek óta nem iszok/eszek. Mondtam is a kivizsgáló orvosnak, h ha semmi bajom, akkor miért gyullad be a torkom, ha csak ránézek egy pohár hideg vízre. Erre a válasza az volt, h ne nézzek rá. Jelen pillanatban is ágyban fekszem, enyhén lázasan, szó szerint alig bírok nyelni, második orvosnak mutattam meg a torkom, és azt mondják, h egy nagyon kicsit vérbő.. Bármit megtennék, h végre ne úgy kelljen élnem (főleg a téli időszakban) , h egyfolytában vigyáznom kell magamra, h ne kelljen kb 3-4 havonta betegállományban lennem.. Talán ennyire gyenge az immunrendszerem..? Mit kéne csinálnom, vagy mit ne? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza torok gyulladás témában

Tisztelt Uram!

Ha a betegségek hátterében nem a krónikus mandulagyulladás áll, akkor a garat nyálkahártyájának helyi, illetve az immunrendszer általános gyöngesége állhat a háttérben.

Ennek megoldására a nyugati típusú orvostudomány a Bioparox és egyéb helyi szereket javasolja. Én alternatív medicina (homeopátia, fitoterápia stb.) irányába mozdulnék.

Kérdés: 2013. január 13., 14:35 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 08:07
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
pajzsporc fájdalom
Tisztelt Doktor úr! Tegnap vettem észre, hogy érintéskor és nyeléskor is fáj az ádámcsutkám. A fájdalom nem komoly, de elég kellemetlen. Úgy...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?