lyuk a mandula mellett

Tisztelt Doktor Úr! Ősz óta a második megfázásomba esek bele, és ez utóbbi is egy hónapja tart. Nagyon el van dugulva az orrom, köhögök és fáj a torkom. Kiskoromban kivették a manduláimat, de a baloldalon ott hagytak egy csomót, ami mellett másfél hónapja keletkezett egy lyuk. Most az a kis mandulacsökevény nagyon fáj. Voltam vele gégész orvosnál, és kaptam antibiotikumot. Egy hete fogyott el és az összes tünetem visszajött: (Hét napig kellett szednem napi kettőt és ennek ellenére nem gyógyultam meg. Érdemes visszamennem a rendelőbe? Mitől keletkezhetett a lyuk? Esetleg tudna tanácsolni valamit, amitől a megfázásom elmúlik? Köszönöm a segítségét!

Dr. Zaránd Rajmund válasza felső légúti fertőzés témában

Tisztelt Asszonyom!

A mandulaműtétek után létrejövő "mandulacsonk" okozhat a klasszikus tüszős mandulagyulladásnak megfelelő panaszokat. A "lyuk" kérdését szakorvosi vizsgálat nélkül, látatlanban nem tudom tisztázni. Általánosságban elmondható, egyrészt hogy ha panasza van a kezelés dacára, akkor érdemes visszamennie a rendelőbe, másrészt az elhúzódó fölső légúti betegségek hátterében a leggyakrabban az orrlégzés zavara áll, amit hosszú távon vagy műtéti megoldással, vagy rendszeres orröblítéssel lehet megoldani (pl. NeilMed SinuRinse eszköz használatával) .

Kérdés: 2012. december 27., 17:50 ;Megválaszolva: 2012. december 28., 08:06
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Kivizsgálás?
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A problémám, hogy 2 gyakran visszatérő problémával küzdök folyamatosan. Az egyik, hogy egész évben légúti...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?