Tisztelt orr-fül-gégész Dr. úr

Tisztelt Dr.Úr! A következő problémáim vannak: már évtizedek óta vannak arcüreg-fogproblémáim, már kétszer-2003, és 2005-ben- műtöttek altatásban, gennyel, polippal, csontdarabokkal (fog? gyökér? ) volt tele az arcüreg, szinte az összes fog az arcüregbe ér, közel a szemhez: nem vagyok vérzékeny, de helyileg nagyon vérzik, mindkétszer alig tudták elállítania a vérzést-így fogászaton nem is húznak fogat, a rossz fogakat műtét alatt húzzák ki. Az eddigi műtéteim után a megmaradt fogakból néhány 1-2 év múlva mindig újra begyulladt, fogínygyulladás, foggóc, gennyesedés alakult ki. A fogászok mindig azt mondták, hogy jók a fogak, csak az arcüregtől gyulladnak be a fogaim, a gégész meg azt mondta, hogy semmi gond az arcüregemmel a fogaim miatt gyullad be az arcüregem.Így mindig csak 1-2 fogat húztak ki a műtétek alatt. A leletet (arcüreg MR) mellékeltem. Az utolsó műtétem 2005-ben volt (Szt.Imre Kórh.gégészet+szájsebész) , utána fölül 3 fogam (bal 3-as, 4-es, és jobb 3-as) maradt meg: most az utóbbi 1 évben ezek is fájnak, a füleim is, az arcüreg- homloküreg is, és az állkapcsom is(gondolom a foghiányok miatt a rágás nem tökéletes, és ettől is fájhat a rágóízület) , és az áll alatti nyirokcsomók begyulladnak (monoklonális gammopáthiám, és súlyos csontritkulásom, ami állítólag a sav miatt 15 éve szedett protonpumpa-gátlók mellékhatása is lehet) . 1 hónapja lett arcüreggyulladásom (Dalacint szedtem) , ami nem teljesen múlt el, a bal oldalt jelzett folyadék se jött ki teljesen (MR-lelet) ezért megpróbálok orrsprayt még használni.Kb.1 éve van szemeimen visszatérő-szinte folyamatosan kötőhártyagyulladás(Floxalt, tobrex-szemkenőcsöt, Septosyl-t használtam. 1. A bal oldalon írt elváltozások fenntarthatják-e mindkét szem kötőhártya-gyulladását, tartósan? 2. Az MR-lelet alapján mi a véleménye a bal oldali-elváltozásokról, mit lehetne tenni, és mik ezek az elváltozások? 3. Ön szerint sürgősen meg kellene műteni (a lelet, és a panaszok alapján) , vagy várhatok jövő májusig? 4.Ct-t miért lenne érdemes csináltatni? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza arcüreg probléma témában

Tisztelt Uram!

Egyrészt képalkotó vizsgálatot lelet alapján nem tudok értékelni, ami egyébként nem is érkezett meg, másrészt a probléma sokkal bonyolultabb, mintsem ezt távgyógyászattal megoldani érdemes és lehetséges lenne. Nem tudok tanácsot adni, azonban nehéz lesz más sebészt találni, mint ahol eddig kezelték, mert az előző műtétek miatt számos anatómiai "útjelző" hiányozhat, ami újabb sebész esetén a szövődmények lehetőségét szaporítja.

Műtét akkor sürgős, ha akut gyulladás és szövődmény van, friss CT minden esetben műtét előtt kötelező.

Bizalommal keresse fül-orr-gégészét a további részleteket illetően!

Kérdés: 2012. október 12., 21:08; Megválaszolva: 2012. október 15., 07:53
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....