Idegen test a légútban

Tisztelt Zaránd Rajmund Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy kb. egy hónappal ezelőtt úgy éreztem fogmosás után, hogy valami szúrós dolog bele csúszott a torkomba, és onnan egy kis idő elteltével sikerült a légutamba szippantanom egy légvétel alkalmával. Ez a furcsa, kellemetlen érzés azóta is fönn áll, egy pici fájdalmat produkálva folyamatosan a légutamban, hol lentebb, hol föntebb. Egyébként amiatt aggódom ennyire, mert jelenleg 20 hetes terhes kismama vagyok, és a babát féltem, nehogy valami baja legyen emiatt. Ugyanis minden éjszaka beduzzad az egész szám belseje, és elég nehézzé válik a légvétel is, mintha beduzzadna a gégém és a légcsövem is. Ez napközben nem jellemző, de a kellemetlen érzés a légútban folyamatosan fönn áll. Kérdésem az lenne a Doktor Úrhoz, hogy Ön szerint milyen vizsgálatra lenne szükségem emiatt, vagy pedig el fog múlni magától is ez a dolog, és a szervezet kilöki magából az idegen testet, mert én azt is hihetőnek tartom, de most valóban a baba miatt aggódom. Szerintem ez a valami ha ott is van a torkomban, nem biztos, hogy látható a rózsaszínű nyálkahártyán. Várom Doktor Úr megtisztelő válaszát, hogy hová érdemes fordulnom a panaszommal kapcsolatosan, ugyanis a fül-orr-gégészeten nem vették komoly an a panaszomat. Köszönettel: Netti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza légúti idegentest témában

Tisztelt Asszonyom!

A légúti idegentesteknek ennél viharosabb tünetei szoktak lenni, azonban az ön által fölvázolt helyzet sem zárja ezt ki. Teljes biztonsággal nyilatkozni bronchoszkópos vizsgálattal lehet, ami a várandósság idején elég kacifántos lenne, de megoldható, ha komoly a gyanú. Pulmonológussal kellene konzultálni ez ügyben.

Kérdés: 2012. október 11., 20:21; Megválaszolva: 2012. október 12., 20:48
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....