Staphylococcus Aureus

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Segítségét szeretném kérni, a következő torok problémámmal kapcsolatban: Jelenlegi tüneteim: Égető érzés a garatban, melyet sárga színű torokváladék kísér. Hidegre érzékeny a torkom, hideg folyadékot, hideg ételt képtelen vagyok elfogyasztani. Az orvosi diagnózisok szerint, a tüneteimet a staphylococcus aureus nevű baktérium okozza. Vélhetően, egy fül-orr-gégészeti rendelőben kaphattam el, ugyanis 2 évvel ezelőtt, amikor fülzúgás miatt hallásvizsgálaton voltam, a vizsgálat részeként megnézték a torkomat is. Amint megérintették a nyelvemet a fémből készült spatulával, perceken belül elkezdett égni a torkom. Miután megállapították a staphylococcus aureus jelenlétét, kaptam ra sumetrolimot, majd amoxicillint, de a gyógyszereknek csak a mellékhatásaik jelentkeztek. A tünetek nem csillapodtak. Később el kellett távolítani a mandulámat, mert feldagadt. A műtét óta eltelt másfél év, de nem sikerült megszabadulni a betegségtől. Próbálkoztam fokhagymával, nyakmelegítéssel, infra lámpával, szaunával, bioparox inhaláló spray-vel, de egyik se segített. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek után milyen esélyeim vannak a gyógyulásra, és esetleg tudna-e valami gyógyszert, vagy gyógymódot javasolni? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokproblémák témában

Kedves Alexandra!

A furcsa tüneteinek a hátterében nehéz a S. aureust, pláne a gégészeti vizsgálatot iniciális okként fölismerni. Nevezett baktérium mindenhol megtalálható a Föld nevű bolygón, így az ön bőrén is, valamint a tápcsatornájában a normál flóra részeként.

Az ilyen panaszok általában az orrlégzés nehezítettségével függenek össze, amit a betegek előszeretettel bagatellizálnak. Orrspray (pl. Nasic, max 10 napig) , orrfúvás, orröblítés (pl. NeilMed orröblítő) , gégediéta javasolt. Ha ez nem segít, akkor fül-orr-gégészeti vizsgálat orrsövényferdülés, orrpolyp irányában.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 14:51; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 16:48
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?