Ékcsont gyulladás

Kedves Doktor Úr! A problémám: fél éve kiköltöztem Németországba. Egy hónappal ezelőtt iszonyatos jobb oldali fejfájásom kezdődött. Elmentem itt orvoshoz. A fájás az egész jobb arcfelemre kiterjedt és mivel már volt egyszer arcüreg gyulladásom én most is arra gyanakodtam. Az orvos szint úgy. Egy heti antibiotikum kúra után sajnos nem javult az állapotom, bementem a kórházba. Ott csináltak egy CT röntgent, ami alapján kiderült, hogy az ékcsont üregemben van a baj. Bent fogtak a kórháza. Egy hétig kaptam infúziót, majd közölték velem, hogy meg kell engem műteni. Hívtam egy tolmácsot aki segített megbeszélni a műtétet.Több problémát is meg kellett oldani, azt mondták, hogy az a szervem ami felmelegíti a beszívott levegőt, nagyobb az átlagnál, és hogy elférjenek mellette le kell kicsinyíteni. A rostasejtek gennyesek voltak, ott ki kell tisztítani, majd az ékcsontüregemet kell kitisztítani. Ott állítólag valaminek a petéje van, volt! Mindezt az orromon keresztül végezték, és hál isten nem volt komplikáció. A műtét három hete volt, és most gennyes váladékot fújok ki a jobb oldalamról. Fáj is az orrom, és enyhén az arcom is! Illetve ismét el van dugulva az orrom jobb oldalt egy kicsit. A kérdésem az, hogy ez normális e egy ilyen műtét után? Vagy menjek vissza a fül-orr gégére? Igazából alig beszélem még a nyelvet, feleslegesen nem mennék vissza. De nagyon félek! A műtét iszonyú volt. Nem akarok újra beteg lenni. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza ékcsont gyulladás témában

Tisztelt Asszonyom.

A melléküreg műtétek után még hetekig lehet panasza, de az általam ismert összes gyakorlati tapasztalat szerint a heti utókezelés fontos része a műtét utáni gyógyulásnak. Tehát mindenképp szükséges a szakorvosi kontroll. Panaszkmentes esetben is.

Kérdés: 2012. szeptember 06., 20:11 ;Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 17:51
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...