tympanoplastica altatás

Tisztelt Válaszoló! Októberben sor kerül életem harmadik tympanoplastica beavatkozására. Az elsö mütétem 10 éves koromban volt colesteatomás középfügyulladásom miatt. Ezt követte a második 14 évesen ugyanazon okból. Most 25 évesen ismét a mütöasztalra kell feküdnöm. A mütétröl információim csak nagyon részlegesek, nem tudtam az orvosnak kérdéseket feltenni, egy vizsgálat után már indokoltnak vélte a mütétet (más szakvéleményt is felmutattam) . Viszont a mütétet helyi érzéstelenítéssel akarják végezni. Sajnos (vagy nem sajnos) A fantáziám nagyon élénk, és nem akarok tudatomnál lenni a mütét alatt. Milyen más megoldások léteznek, hajlandó lennék az altatás árát megtéríteni, de nem tudom ezt hogy adjam a kórház tudtára. Másrészröl nem tudom milyen hosszú a beavatkozás, mennyi a felépülési idö, és meddig kell a kórházban feküdni. Ezeknek a kérdéseknek föleg a munkám miatt van jelentössége. Elöre is szeretném megköszönni válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza tympanoplastica témában

Tisztelt Uram!

A tympanoplasticát neurolept anaesthesiában végzik, vagyis elég sok gyógyszeres előkészítéssel, de a beteg tudatának fenntartásával (szendereg, nem kell lélegeztetni, kontaktusba vonható) .

A többi részlet tekintetében is forduljon bizalommal kezelőorvosához, mind a kórházi tartózkodás időtartama, mind az egyéb prognózist sok tényező befolyásolja, amit a sebész ismer.

Kérdés: 2012. augusztus 25., 00:40; Megválaszolva: 2012. augusztus 25., 10:55
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tympanoplastica
Tisztelt Doktor Úr! Aggódom! 29 éves vagyok! December 13-án Tympanoplasticat végeztek rajtam. Zárójelentésbe azt irták.: A dobüregben a...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?
Fülcsengés, füldugulás