Orrkiütés vagy herpesz? Kezelhetem-e jobban?

Múlt télen egy elhúzódó megfázás alatt orrherpesz jelentkezett nálam. Alig múlt el az egyik fájdalmas, nagyon érzékeny herpesz az orrban, rögtön megjelent egy vagy kettő másik. Mindig csak belül jelentek meg az orrban, kívül soha. Később, mivel bármivel is kentem nem javult a helyzet, ezért beszedtem egy kúra Telvirant, ami segített is. Azóta viszont azt veszem észre, hogy időnként (4-8 hetente) újra jelentkeznek hasonló tünetek, ugyanúgy az orr belső részén, a nyálkahártyán, de rövidebb idő alatt elmúlnak (2-4 nap) mint a korábbi, téli esetben. Nem is annyira fájdalmas és egy-két darabnál soha nincs több. Mostanában úgy kezelem, hogy az Unguentum Nasale nevű orrkenőccsel bekenem az egész belső részt az orromban, ami rövid idő alatt segít (jellemzően 2-4 nap) . Elképzelhető-e, hogy ez nem is orrherpesz? Mivel az orr nyálkahártyáját nagyon megviselte a téli betegség időszaka, sokszor kisebesedett a sok orrfújás és orrtisztítás következtében így lehet, hogy csak nagyon érzékeny és más irritálja? Azaz csak valami mástól jelentkeznek ezek a kellemetlen kiütések? Kezelhetem-e jobban a problémát, mint jelenleg? Egyébként egészséges vagyok, egyetlen ismert problémám, hogy migrénes fejfájások gyötörnek időnként, amelyek hidegfrontra vagy idegfeszültség következtében szoktak jelentkezni. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrherpesz témában

Tisztelt Uram!

A herpes inkább az orrnyiláson kívül szokott megjelenni. De ha pontosan meg kívánja tudni a baj mibenlétét. akkor forduljon szakorvosi rendezéshez.

Kérdés: 2012. augusztus 17., 08:41; Megválaszolva: 2012. augusztus 20., 18:12
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....