virusos torokgyulladás

Tisztelt Doktornő! Egy hete begörcsölt a fiam háta bevásárlás közben /leizzadva, az üzletben a klímától nagyon hűvös volt/. Nagyon fájt a háta ezután. Elment a háziorvoshoz, aki azt mondta bizonyára megfázott és, hogy virusos torokgyulladása van, addigra már kicsit fájt a torka. Láza nem volt csak hőemekedése 36.9-37.1.Gyógyszer nem kapott, csak vitaminokat. Nyugtalan vagyok, mert a hőemelkedés azóta is van, igaz a mandulán megjelent egy kis tüsző. Nem kellett vola antibiotikumot kapnia? A fiam 34 éves. Válaszát köszöm. Tisztelettel: Gunics Jánosné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza torokfájás témában

Kedves kérdező!

Mivel a hőemelkedés továbbra is fennáll, menjenek vissza az orvoshoz. Elképzelhető, hogy a vírusos torokgyulladás később bakteriálisan felülfertőződik, ilyenkor kell antibiotikum, de EZT csak vizsgálat tudja eldönteni.

Kérdés: 2012. augusztus 12., 12:24; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 00:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka