• tüszös mandulagyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Már több, mint 3 hete kezdődött a torokfájásom. Nem fáztam meg, nem voltam lázas, náthás, egyszerűen csak égett a torkom. Forró citromos teát ittam, de nem akart elmúlni. Néhány nap múlva elmentem a háziorvoshoz, aki Bioparox inhalálós oldatot írt fel. Ezt nem tudtam használni, mert hánytam tőle. Két-három nap múlva észrevettem, hogy a garatnál két oldalt sárgás színű hólyagocskák vannak. Kamilla teát, hársfa teát ittam, Tantum verde cukorkát ettem, sőt kipróbáltam az erdei fenyőolajat is, mert azt mondták az jó. Semmi nem segít és el vagyok keseredve, mert már kezdenek tovább terjedni azok a sárga hólyagocskák a torkomon egészen hátra, amíg lehet látni. Fáj a nyelés, sokszor még a beszéd is. Kérem segítsen, hogy mi lehet ez és mivel gyógyítható, mert kb 3 héten belül szülni is fogok és szeretnék addigra meggyógyulni. Válaszát előre is köszönöm. Egy aggódó kismama

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Asszonyom! Orvosi vizsgálat nélkül csak valószínűsíteni lehet a betegségét. Talán nem tüszős mandulagyulladás, talán bakteriális, talán nem igényel atb kezelést. Forró teával ne forrázza tovább a torkát, maradjunk a langyos és meleg hőmérsékletű folyadéknál. Bioparox tudtommal nem oldat, hanem spray, tényleg rossz ízű, de széles spektrumú. Illóolajokkal nincen klinikai tapasztalatom. De ha lázas, illetve romlik az állapota, akkor gégészt kellene fölkeresni, mert lehet hogy antibiotikum kellene.


        Kérdés: 2012. március 12., 23:10; Megválaszolva: 2012. március 13., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: