• Éjszakai izzadás betegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Mellkasi fájdalmat követően a beteg igen erős köhögést produkált ami a reggeli órákban sárgás váladékképződéssel társult. Másodnap követően arcüregi és homloküregi tompaság és fejfájás követte. A beteg második héttől kezdte a gyógyszeres kezelést minek hatására változás volt észlelhető de a panaszok csak minimálisan csillapodtak. Gyógyszerkezelés utolsó (3x1) adagja erős hasmenés miatt abbamaradt. Továbbra is fennállt a sárgás orválladék és tompa fejfájás. Az utóbbi napokban ( a betegség már három hete áll fen), kevesebb sárgás orválladék, köhögés reggeli és esti órákban, láz(38.5-39.2).Ami paracetamol használata során már két napja normális a testhőmérsékletet.Betegnek nincs láza. Mai nap során köhögés ( száraz), csekély orválladék. És aggasztó igen erős esti izzadás áll fent. Javasol további gyógyszeres kezelést? Külföldi tartózkodás miatt nem egyszerű átlátni a helyzetet illetve a azt hogy a kezelés elég volt-e.Megnyugodhatunk az esti izzadás kapcsán is. Kérem elmondottak alapján segítségét és javaslatát kérem. Köszönettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a éjszakai izzadás, arcüreggyulladás témában

        Kedves Kérdező! A panaszok alapján légúti fertőzés zajlott orrmelléküreg gyulladással.A gyengeség, izzadás még néhány napig fennállhat. Tekintettel a panaszok elhúzódó jellegére javasolt vérkép vizsgálat, melléküreg rtg vagy CT és orrváladék tenyésztés is szóba jön. A hasmenés az antibiotikum mellékhatása, ezt a jövőben meg lehet előzni illetve csökkenteni probiotikum szedésével.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 11., 23:47; Megválaszolva: 2011. december 13., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: