Tüszős mandulagyulladás

A kislányom 4 hónapos kora óta minden hónapban torokgyiulladással küzd. Az utobbi két hónapban ami egy-egy alkalmat jelent havonta tüszős mandulagyulladásban szenvedett.Szeptember elején közel 10 napot feküdtünk a kórházban szintén tüszős mandilagyulladással és jobboldali tüdőgyulladással, illetve ezt kísérte egytartós magas láz is. A hét elején vettek tőle torokváladékot, ami nagyon rossz eredménnyel zárultSzeretném idézni a megjegyzés tartalmát:"visszatérő tonsillitis miatt torokváladék eredménye:Pseudomonas aeruginosa sok telep-teny.eredménye alapján és az életkort figyelembe véve syr.Suprax 2*2.5 ml javasolt..." Kérdésem a következő ilyen nagy mennyiségben elpusztítható a baktérium szájon át szedett antibiotikummal? Mert azt olvastam hogy iez nagyon agresszív fajta és okozhet nagy károkat? Válaszát köszönöm! Tiszt.:Solga

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandulagyulladás témában

Tisztelt Szülő! A P. aeruginosa nem jellemző ebben a korban és ebben a betegségbe. Ezért immunológiai okot keresnék a panaszaik hátterében. Konkrét kérdésére: bármely kórokozót eliminálni lehet elvben a tenyésztési eredmény alapján helyesen választott antibiotikummal. De nem árt a saját immunrendszer támogatása ehhez.

Kérdés: 2011. november 11., 14:59; Megválaszolva: 2011. november 14., 13:08
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban