Hirdetés
      • Műfogsor - begyulladt és nagyon fáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hiányzó fogaim pótlását végezte el a fogorvos a meglévő mellé. A mintát mikor levette a szájpadlásomon éreztem, hogy nem nyomta eléggé hozzá .Érzésem beigazolódott. Első próbánál jeleztem, hogy nagy a hézag a szájpadlás és a múfogsor között, azt mondta ez még nem végleges, ezzel ne foglalkozzam. 2-ik alkalommal már késznek mondta ismét jeleztem nagy a hézag /otthon betettem egy gyufaszálat olyan nagy a hézag/, ahol begyűlik a nyál lejön egészen előre a fogaimhoz, úgy kell visszaszívni. Oldalt hátul az utolsó fognál jóval nagyob tál alakú a műfogsor, ahol szintén be tud fézskelődni a nyál.és az étel.Először fogat húzott, a kihúzott fog fölött ínynél fehér duzzanat keletkezett. Ez nyomásra fáj, tehát arcot mosok akkor is fáj. Jeleztem, nem foglalkozunk vele azt mondta, majd elmúlik. Pedig ott valami van.A másik oldalon is kihúzott egy fogat ott nincs semmi probléma.. Amikor először feltette műfogsort / első próbánál/azt hittem kiugrok a székből úgy fájt. Másodszor ugyanez történt. De akkor valamit csiszolt és így elviselhetőbb volt a feltevés, de ha ráharapok nyomásra fáj. Miért nem röntgenezi meg, ha ott látható fehérségnél fájó rész van? Kérdésem az, hogy ha holnapig sem szűnik meg ez nyomó, feszítő, nyálképződéssel járó, ételbennmaradásos állapot mit tehetek. Kérhetem, hogy új nyomatot vegyen ingyen? Hiszen jeleztem már az elején. Várom szves válaszát.. Bírom a fájdalmat, a kényelmetlenséget, de ez annál több mint amit egy műfogsor viselésénél elviselhet az ember. Ez nem a normális állapot..

        Dr. Varga Éva válasza a műfogsor témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg többszöri igazításra lesz szükség, amíg fájdalommentesen fekszik a fogsor. A fogeltávolítás helye nem egyformán gyógyul, valószínűleg a panaszos oldalon ez több időt fog igénybe venni. Amennyiben a fogsor nem fekszik fel pontosan a szájpadra, lehetőség van a fogsor alábélelésére, amit a pótlással együtt vett lenyomat alapján készít el a fogtechnikus, természetesen ez nem jelenthet többletköltséget önnek.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 18:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Esetemben négy nappal ezelőtt történt egyszerre több implantátum felhelyezése a felső állcsontba. A mai napon erősebb, a foghúzásra emlékeztető fájdalmat tapasztalok. A műtét napjától kezdve fájdalom érezhetően...
        Tisztelt Doktor, Körülbelül fél éve a szájnyálkahártyán az ajkamon és a nyelvemen is megjelentek fehér, fájdalmatlan, nem viszkető foltok, melyek hol halványabb és hol erösebbek, szarusodottabb formákat öltenek. Börgyógyász...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni a diagnózis felállításában az alsó fogsoromon megjelenő elszíneződéssel kapcsolatban, amennyiben ez kép alapján lehetséges. Nem dohányzom és sosem fogyasztok alkoholt. Fül-orr...
        Üdvözlöm Dr.úr Kb: 3 hete kezdődött hogy jobb alsó 5-ös fogam begyullad és fájt este. Másnapra arcom is kicsit feldagadt. ill kicsit zsibbadnak éreztem azt a régió. Mivel ez hétvégére eset ezért csak ügyeletes orvoshoz tudtam fordulni aki...
        Tisztelt fogorvos úr! Észrevettem hogy néhány alsó fogam már eléggé szuvasnak tűnik, de fogászatra csak 3 hét múlva kaptam időpontot, és addig is szeretném tudni hogy mire számíthatok. Ezért lefényképeztem az alsó fogsoromat. Ön mit...
        Üdvözlöm! Mellékeltem pár képet min a nyelvem alatt ilyen kis csíkszerű körülötte fehér és a belseje piros, ami egy pontban kapcsolódik a nyelvemhez és van belőle több méretben. Ugyan ez megtalálható a párom nyelve alatt is és a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés