Feketés színű lyuk a fogon

Tisztelt Dr. Nő! Egy fiúnak, akit nem rég ismertem meg, az első két metszőfogán van két elég feltűnő sötét mély lyuk. (amit szerintem ha lekaparna a fogorvos, akkor nagyon feltűnő üresség maradna ott helyette. Ezért is félek megkérni, hogy menjen el fogorvoshoz, másrészt meg a módszer, hogy hogyan lenne ezt illedelmes: D Azt szeretném kérdezni, hogy hogy hívhatják ezt, amikor már így kikezdte az illető fogát valami, "fogszuvasodásnak" vagy fogkőnek nevezzük azt ami ezt a sötét mély lyukat csinálhatta? A másik kérdésem pedig az, hogy ha csókolózunk, akár ha ez fogszuvasodás, akár ha fogkő, elkaphatom én is vagy ez nem terjed ily módon? Igazából mostanában vettem észre, hogy elég sok hasonló fekete lyuk van a hátsó fogain is, vajon mit ronthatott úgy el? Nem tudok róla hogy annyi édességet enne, vagy hogy ne mosna fogat... Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogszuvasodás témában

Kedves Kérdező!

A barátja fogszuvasodásban szenved, érdemes lenne elmennie fogorvoshoz, aki a szuvas fogrészt megfelelő előkezelés után ki tudja pótolni. A fogszuvasodás nem fertőző, de a fiú szájhigiéniája kívánni valót hagy maga után, az biztos.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2011. május 27., 23:31; Megválaszolva: 2011. május 29., 13:09
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogszuvasodás

Kedves Doktornö!

A második jobb felsö fogam érzékeny édesre hidegre.

Egy kis ideje néha kis tompa fájdalmat érzek benne de ez nem...

Fogszuvasodás?

Üdvözletem! Éppen most olvastam a fogíny-gyulladás ill. fogszuvasodással kapcsolatos cikket és igazából lehet, hogy ez van nekem is.Picit pirosabb...

fogkrém

tisztelt dr. úr/dr. nő! nemrég letört az egyik fogamból egy darab, aztán nem sokkal később egy másikból is. elmentem a fogászatra sikerült...

Fogszuvasodás

tisztelt Doktor! nő!

Kérdésem

13 éves lányomnak fogszabályzó levétele után fogszuvasodás történ az első fogain.

ezt...

Fogszuvasodás

 Tisztelt Dr. Galgóczi Natália

Szeretnék egy kérdésel ön höz fordulni.

január...