• Szemfogfájdalom, arc- és szemdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot Kívánok! Szeretném megkérdezni hogy származhat e abból valami bajom hogy a szemfogam fájása miatt feldagadt az arcom és a szemem. Egyik reggel arra keltem hogy nagyon be van dagadva az arcom és nem lehetett rám ismerni. Utána elmentem egy fogorvoshoz aki meg fúrta a szemfogam és azt mondta hogy szivosgassam hátha lefolyik a genny. De másnapra még jobban feldagadt az arcom szinte már a szemem sem láttam semmit. Elmentem ujra a fogorvoshoz aki megvágta ínyemet és nyomkodta az arcüregemet hátha kijön valami és utánna egy kicsit jobb is lett . Másnap jött a hétvége a dagadás ment lentebb egy kicsit de még mindig érzem hogy van genny benne . És ő nyitva hagyta a sebet hogy a genny had follyon még le de nem folyik és a fogam is fály . Lehet e ebből bármi bajom valami komoly? Meg mikor lehet kihuzni ezt a fogat? Mi tegyek még hogy lentebb menjen a dagadás? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel : Pelyvásné

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        Tisztelt Kérdező! Ön a foga felett fájdalmas duzzanatot észlelt, amely a környező lágyrészekre is átterjedt. Kezdetben ezt heves fájdalom kíséri, majd a gyulladt terület beolvadása után puha tapintatúvá válik. Azzal, hogy fogorvosa gyökérkezelte a fogát és az ínyén metszést ejtett, szabad utat engedett a genny kiürülésének. Ezzel a kezeléssel a gyulladás továbbterjedése megállítható és a fájdalom is meg fog szűnni. Próbálja meg tisztán tartani a nyílást a fogán, mert annak elzáródása újabb feszítő érzést válthat ki. Ha a fog koronai része helyreállítható és a rtg.kép is megfelelő, törekedjen a fog megtartására és folytassa a kezelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 12., 18:37; Megválaszolva: 2011. február 22., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés