Gyökértömés utáni fájdalom?

Tisztelt doktornő! Gyökérkezelés után állok gyökértöméssel és fölötte próbatöméssel. Gyökérkezelés 3 alkalomból állt, és utána feszítő fájdalom jelentkezett mikor ráharaptam a fogamra, de csak pár óráig volt ez a fájdalom jelen, utána a következő kezelésig ami kb 1 hónap múlva volt nem volt semmi jele a fájdalomnak, ezért nem is mondtam a fogorvosnak. Most már negyedik napja van meg a végleges gyökértömés és a feszítő fájdalom ha összeszorítom a fogsorom amit a fogam gyökerétől érzek.Viszont a fájdalom előjön magától is a nap folyamán inkább esténként. Ha kívülről megnyomom az arcom az állkapcsom fölött akkor erősebben fáj.visszamentem tegnap, de mivel röntgen alapján tökéletes a gyökértömésem, ezért nem fájhat nagyon és hazaküldtek, kiváltottam egy dalacin nevű antibiotikumot, amelyet már 1 napja szedek 3x1 /napi adagban és enyhíti a fájdalmat már, de szeretnék véglegesen megszabadulni a fájdalomtól úgy hogy a fogamat megtartom mert 20 éves vagyok és jobb alsó hármasról van szó. A fájdalom nem elviselhetetlen, de órák után már nyugtalanító tud lenni, és még nem volt ilyen hogy fogászati kezelés után fájjon a fogam napok óta, pedig volt már másik gyökérkezelésem is, és sok tömés. Szeretném megkérdezni hogy mi lehet az oka a fájdalomnak és hogyan szüntethető meg, vagy el fog-e múlni? Ki lehet-e a egy gyökértömést szedni, hogy tisztuljon a fogam, mert próbatömésekkel panaszmentes volt? Most próbatömés van a gyökértömésen, és lett leszedve belőle kicsi.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza gyökértömés témában

Tisztelt Kérdező!

Gyökértömés után a fog érzékeny lehet a gyökércsúcs körüli területen bekövetkező szöveti nyomás következtében.Ez néhány naptól akár 1-2 hétig is elhúzódhat és függ az egyéni tűrőképességtől is. A fog elcsiszolásával a fogorvos tehermentesítette a fogát. Az antibiotikum gyulladáscsökkentő hatása sem azonnal alakul ki, ezért még legyen egy kicsit türelemmel és ön is próbálja kímélni ezt az oldalt. Fogorvosa mindent megtesz fogának megtartása érdekében és a rtg.felvétel is jónak bizonyult.

Kérdés: 2011. február 05., 12:12; Megválaszolva: 2011. február 22., 08:52
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt