• Arcüreggyulladás és fogak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 30 éve rendszeresen jelentkezik nálam évente1-2 alkalommal- főleg késő ősszel-az orrmelléküreg- ill. homloküreggyulladás..Most is jelentkezett ,s mint rendszeresen ilyenkor fájnak a fogaim.Az arcüreg tünetek elmúltak/infráztam/, viszont a fogfájás nem. Fönt is lent is fix hídpótlásom van.Végül a fájdalom jobboldalon 1-1 fogra lokalizálódott, és a gyökér fölött az ínyen fönt 1 duzzanat, ill lent egy tályog-szerű keletkezett.Ünnepek lévén kamillával borogattam, sokat javult. Kérdésem:összefüggés lehet-e az arcüreg gyulladással,vagy fogászati probléma?Az alsó fogsorom 1 éve ragasztották föl, nem szeretném,ha le kellene venni. Tisztelettel: Csákné B. Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a fogfájás témában

        Kedves Éva! Lehet összefüggés a felső fogak és az arcüreg gyulladása között, amit Ön nagyon helyesen infralámpával kezel. Azonban ha a tünetek még ezután is megmaradnak, mint ahogy most is, és kifejezetten meg tudja mondani, hogy melyik foga fáj, akkor egyéb fogászati problémája alakult ki. Ezt gyökérkezeléssel lehet orvosolni. Ehhez nem kell feltétlenül levenni a koronát, egyes esetekben azon keresztül is lehet gyökérkezelni a fogat.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 26., 19:02; Megválaszolva: 2010. december 31., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés