• Fog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor doktornő! A kérdésem az lenne hogy az állkapocs csontom már évek óta kattog.A fogorvosom azt mondta hogy az éjszakai fogcsikorgatástól van.Ő ajánlott egy fogvédőt amit 6 hónapig kellene viselni azt mondta olyan mint egy fogszabályzó annyi külömbséggeel hogy ezt csak éjszaka kellene viselni. A gondom az lenne hogy ő csak akkor vállalja el ha előbb megcsináltatom az összes rossz fogamat.De mivel hozzá sokan járnak időpontot sokára tudna adni.Muszáj megcsináltatnom a fogaimat? Mert már reggelente annyira fáj és kattog az állkapocscsontom hogy félek egyszer kiakad.Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        Kedves Kérdező! Azért kell megcsináltatni a fogait a készülék elkészítése előtt, mert a készülék a fog felületére illeszkedik és egy tömés csere, vagy új tömés esetén a fog felszíne megváltozik és már nem fog olyan tökéletesen illeszkedni a harapásemelő. Addig is egy gyógynövényes nyugtatót ajánlanék, amit az esti lefekvéskor kellene bevegyen. Ilyen nyugtatót a patikákban vagy drogériákban tud beszerezni. Hiszen az éjszakai csikorgatás, vagy fogszorítás a nagyfokú stressz, elfojtott érzelmek levezetője ként nyilvánul meg.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 24., 19:30; Megválaszolva: 2010. október 27., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés