• Tályog?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 2 éves és nagyon rossz állapotban van a felső 4 foga. Sajnos családi vonás is, én és férjem családjában is igen sok a rossz fogú ember. Fiam felső fogacskái már szinte teljesen lekoptak ínyig. Voltunk fogorvosnál is, ő 1X fluoridos oldattal ecsetelte, de azt mondta ez félévente 1X alkalmazható. Zymafluort nem merem neki adni, mert nagyon sok negatív cikket olvastam róla. Ma reggelre a felső ínyén óriási pupli keletkezett, bedagadt a felső szája, voltunk orvosnál, ő antibiotikumot és ecsetelőt írt fel neki. Most este mikor tisztítottam az ínyét, láttam hogy nagy fehér duzzanat van rajta. Ez a tályog? Mintha úgy olvastam volna, hogy ez magától ürül gyermekeknél? Keressek fel azért egy gyermek fogspecialistát? Hová érdemes mennem? Hajdú-Biharban lakom. Válaszát előre is megköszönve: üdvozlettel:

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        Kedves Szülő! A gyerekeknél ez igen gyakran előfordul. Fogászaton azt szoktuk tenni, hogy kifúrjuk a tejfogat, hogy ki tudjon ürülni a váladék ,(genny). Azonban ha erre a gyerek nem hajlandó például koránál fogva az antibiotikummal is el fog múlni a gyulladás, ill. a tejfogak az ínyen kis pattanásszerű dudor jelenik meg, amin keresztül szintén ki tud ürülni a váladék. A kis pattanást pedig tiszta fogtisztító pálcikával meg lehet szúrni, ha engedi a gyerek és kívülről masszírozva a benne lévő genny ki tud ürülni, ezáltal csökken a feszítés és a fájdalom. Ha elmúlik a fájdalom ez szinte bármikor újra előjöhet. Ha kifúrják a fogat talán könnyebben ki tud ürülni a váladék ,de így is előfordulhat, hiszen az evés során ez a lyuk is nagyon hamar eltömeszelődik, de ilyenkor már elég csak alaposan megmosni, vagy egy tű nélküli fecskendővel átmosni. Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben az egyetemen van gyerekfogászat, de ezt körzeti fogászatikon is el tudják látni.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 07., 23:19; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés